Symtom på en dålig Starter på en Ford Truck

Ford lastbil starter är en ganska tålig delen innehåller en motor och växel som ingriper svänghjulet och vrid runt motorn vid start. Medan Ford förrätter inte är allmänt kända för att misslyckas, kan det hända. Om du misstänker att startmotorn har misslyckats, felsöka problemet innan du byter den. Klicka

När startnyckeln vrids till startläget och inget sker utom ett ganska högt och tungt klingande klickljud, kan startmotorn bli beslagtagna upp. I vissa fall, ett par välplacerade, men inte alltför hårdhänt, hammarslag till startmotorn kroppen kan frigöra en beslagtagen starter. Även om detta tenderar att arbeta mer på AC Delco förrätter, är det värt att försöka på en Ford starter som tydligen har beslagtagits. Har en person hammare på startmotorn kroppen medan en annan vrider nyckeln för att starta för att befria en beslagtagen startmotor. Detta är bara ett tillfälligt stopp gap, och startmotorn ska bytas ut så fort som möjligt. Addera motor utan motor

redskap i näsan av en starter är känd som en Bendix. Jobbet av Bendix är att mata framåt från starter näsan, engagera svänghjulet och översätta vridmomentet från startmotorn till svänghjulet. När tändningsnyckeln vrids tillbaka löpa från startpositionen, Bendix drar in startmotorn. I vissa fall kan den Bendix misslyckas med att mata, vilket förhindrar att startmotorn från ingrepp med svänghjulet. När startnyckeln vrids, kan startmotorn höras, men motorn går inte att slå över. Detta kommer att kräva ersättning av startmotorn.
Grind Aftershock

I vissa fall av starter misslyckande kommer Bendix inte rullats in helt, och spetsen kommer slipa mot tänderna på svänghjulet under några sekunder som motorn går. Vanligtvis, detta resulterar i att svänghjulet knackar Bendix tillbaka i startströmbrytaren kroppen. Om ett skrapande ljud hörs direkt efter uppstart, kan den Bendix inte dra tillbaka ordentligt och startmotorn behöver bytas. I vissa fall kommer Bendix förblir delvis utmatad, och skrapande ljud kommer att vara kontinuerlig så länge motorn är igång. Fortsätter att driva denna fråga kan leda till svänghjulet skador, vilket är betydligt dyrare än att bara byta en starter.
Lock Up

I extrema fall, den Bendix kommer misslyckas med att dra alls efter uppstart. I dessa fall, så snart som startmotorn är avstängd, kommer Bendix avsluta vridningen och låsa motorn upp och framkalla trucken att stall. Detta är definitivt en situation där startmotorn ska bytas ut omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64661.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.