Vilka är orsakerna till kuggstångskonstruktion Damage?

För människor är obekanta med bilar, termen "kuggstångsdrivna" antyder något komplicerat. Systemet verkligen bygger på enkla mekaniska begrepp som hjälper föraren styra sina bilar. Skador på kuggstångsdrivna systemet kan vara mycket enkelt och billigt att reparera, eller det kan kosta flera hundra dollar. Olika frågor skada kuggstångsdrivna styrning. Definition

Kuggstångsstyrning styrsystemen är den vanligaste typen av styrsystem i automatiska bilar. Ratten är ena änden av kuggstångsdrivna systemet. Ratten ansluter till en kolonn som ansluter till en kuggstång. Drevet har tänder och ligger vinkelrätt mot racket. Drevet gör bilen gå genom att vrida kugghjulen i bilen. Ett problem med styrningen i bilen normalt är ansluten till kuggstångsdrivna systemet., Också ibland kallas en drivaxel
Normalt slitage

Längs ratten , finns ett antal tätningar. Dessa tätningar finns också på kopplingarna mellan olika delar av utrustningen. Om en tätning får en liten spricka eller ett hål, då fluiden kommer att läcka in i styrsystemet. Samtliga tätningar så småningom kommer att bära ner och bryta, det eventuella behovet av att ersätta delar är en av de kända nackdelarna med kuggstångsdrivna styrning. Dessa tätningar orsakar massor av problem, men de är inte en svår reparation ha gjort.
Loose Styrning

annat vanligt problem med Kuggstångsstyrning styrsystemen är lös styrning. I dessa fall är den vanligaste boven en lös lug nut. Muttrarna kan lossna från vibrerande rörelser eller bara från inte skärps när arbetet gjordes på bilen. Skärpning upp dessa är enkla och bör åtgärda problemet. Om muttrarna är på plats, då du eller din mekaniker ska gå nedåt i listan över andra möjligheter, att veta att var och en blir mer allvarliga och dyra att åtgärda. De axelmuttrar kan vara lös eller problemet skulle kunna vara med kulleden. Kulleden behöver bytas vid olika intervall oavsett hur välskött bilen är, men denna reparation kan bli kostsamt.
Styrning Dra

Många människor tycker att någon gång sin bil "drar" till ena eller andra sidan. Detta ryckande känslan är oftast mest märkbar på raka delar av motorvägar där föraren håller hjulet stadigt, men kan känna eller se att bilen rör sig åt sidan. Styrning problem kan vara relaterade till däcken är ur balans, om de inte, dock, då de är Kuggstångsstyrning relaterat. Ett potentiellt problem kan vara en böjd del. De delar av styrsystemet kan bli böjd om en förare träffar en stor jättegryta eller en trottoarkant, och många gånger drar av styrningen är resultatet av någon typ av drivrutin fel.
Svårt Steering

När en bil är svår att styra, är den troligaste orsaken ett problem med servopumpen. Denna pump innehåller vätska servostyrning, som smörjer systemet för att det ska fungera. Om denna pump skadas eller blir läck, då pumpen behöver bytas innan bilen är körbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64418.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.