Verktyg för Diagnostiska Mechanics

Diagnostiska mekaniker använder olika verktyg för att fastställa källan till maskinens fel. Bara att riva isär en motor, pump eller generator letar efter problem är inte den mest effektiva reparationsprocessen. Lyssna, mäta, observera och testa hjälper lokalisera problemet och sedan dikterar det bästa tillvägagångssättet. Ljud diagnostik visar att det verkar som ett stort problem, lätt kan fastställas ersätta en liten del. I andra situationer, vad som är till synes ett litet bekymmer är ett symptom på ett mycket större problem som kräver större ombyggnader. Mätverktyg

Diagnostiska mekanik mäter olika arbetande delar och hur de fungerar i enlighet med tillverkarens specifikationer. Mikrometrar och skjutmått och skalor mäter exakta bredder och vikter. Om en del är sliten, kommer det att vara tunnare eller gå ner i vikt eftersom materialet förlorade mot friktion eller någon annan mekanisk process.

Mechanics också mäta innehållet i sådana processer som motorns avgaser, bränsle, kylmedel och smörjning flöde och effekt utgång. Sensing verktyg och mätare knutna till olika test beslag ger tillgång till systemet och elektroniska eller analoga mätare visar hur väl de olika processerna utför. Addera datordiagnostik Tools

Många maskiner såsom bil-och flygmotorer, hydrauliska system, pumpar och generatorer inkluderar installerade datorer att mäta och kontrollera olika mekaniska system. Dessa diagnostiska processer involverar åtkomst till datorn eller kretskortet genom en port och ladda upp och tolka data.

Datorer överföra denna information i både realtid och även som en inspelad data genom misstag och loggar systemet. Med denna information, bestämmer mekaniker hur maskinen fungerar nu och hur det drivs under olika förhållanden i det förflutna. Med hjälp av dessa datorer för diagnos handlar om att ha rätt programvara för att komma åt och tolka data. Denna typ av diagnos innebär mottagande nödvändig hårdvara och mjukvara från tillverkaren.
Traditionella diagnostiska verktyg

mekanik fortfarande använda vad som kan anses gammaldags verktyg för mekanisk diagnostik. En läkare stetoskop kan höra det inre av en motor när den går på tomgång. Strobe lampor visar om roterande axlar, kugghjul och andra delar är på rätt varv per minut genom att visa inställningsmärkena. En rotation med varje strobe blinkar och den delen verkar orörlig. Om strobe ljus och en del inte synkroniseras visas den del att röra sig. En voltmeter diagnoser elektrisk ström.

Mänskliga sinnen är också viktiga diagnostiska verktyg. En erfaren mekaniker kan känna vibrationerna, hör oväntade ljud och observera om olika rörliga delar fungerar korrekt. Med många mekaniska diagnostiska förfaranden, är det bästa diagnosverktyget körs maskinen och titta, känna och lyssna. Denna enkla process kan avslöja en mängd problem till en mekaniker utbildas för att tolka informationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65280.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.