Min Chevy Kommer inte gå Upon Acceleration

Bensin motorer kräver fyra saker för att köra: ett ständigt flöde av bränsle, luft för att förbränna bränsle, en gnista för att tända luft /bränsleblandningen, och cylinderkompression att luft /bränsleblandningen Blandningen tillräckligt flyktiga för att bränna. Du måste ta ett systematiskt tillvägagångssätt för att diagnostisera din Chevy, provning av varje av motorns fyra obligatoriska faktorer för att hitta en felaktig komponent. Saker du behöver
Motor Vakuummätare
motorkompressionsbroms spårvidd
bränsletrycksmätare
metriska och standard uttag, full uppsättning
Phillips och flathead skruvmejslar, full uppsättning
referensmaterial

Visa fler instruktioner
1

Öppna din Chevrolets bränsleledningen, och lokalisera bränsle port trycket tillgång. Ta bort locket som täcker denna port (ofta på bränsleskenan insprutat bränsle motorer, eller på spjällhuset Strypventilens-kroppen-insprutning motorer). Skruva fast bränsle tryckmätare test slut på tillgång-port och starta motorn. Jämför avläsningen till trycket specs i din referensmaterial för att avgöra om du har tillräckligt tryck.
2

Kontrollera insprutarna. Om du har ett spjällhus injiceras eller förgasarmotorer, titta in i motorns gasinmatningsskivorna att visuellt kontrollera att bränsle kommer in i motorn. Multi-point bränsleinsprutning system är svårare att kontrollera, överväga att ta din bil till ett servicecenter som erbjuder en injektor städning och se om det löser problemet. Annars måste du ta bort spridarna för att få dem testade för adekvat flöde. Om du har tillräckligt tryck och bränsleflödet till motorn, fortsätt till nästa steg.
3

Anslut en vakuummätare till en av dina Chevy vakuumportar och starta motorn. Din motor bör läsa en stadig 11 och 18 pounds av vakuum. En mätare som regelbundet fluktuerar mer än 1:59 psi indikerar en förlust av kompression i en cylinder. Om du upptäcker en förlust av kompression så du måste kolla cylindrarna en efter en för att hitta problemet
4

Koppla bort motorns spridare från injektionen kabelnätet. Detta kommer att hålla motorn från start medan du kollar kompression. Ta nummer ett (förarsidan-front) tändstiftet och skruva kompression-testaren änden i tändstiftshålet. Har en assistent dra runt motorn medan du tittar på kompression mätare. Jämför din läsning till fabriken specifikation för din motor, det bör vara inom tio procent av fabrikens spec. En låg kompression läsning indikerar slitna kolvringar eller cylinder väggar, läckande ventiler eller andra inre skador på motorn /slitage som kommer att kräva en ombyggnad.
5

Tändstiftet tillbaka in i tändkabeln, och håll tändstiftet med en trasa. Tryck kontakten spets mot den gjutna metallen på din motorblocket, topplock eller insugningsröret. Har din assistent dra runt motorn medan du tittar på kontakten för gnistan. Gnistan bör vara regelbunden, tjock och ljust blåvitt, en oregelbunden, gul-ish eller frånvarande gnista anger och tändning problem. Om du inte upptäcker en eller kompressionständning problem med att cylinder, installerar tändstiftet och fortsätt att testa resten av cylindrarna. Kom ihåg att kontrollera pluggar själva för skador, sotavlagringar eller olja påväxt.
6

När du bestämmer vilket system eller parameter bidrar till effektförlust, arbeta utåt från motorn för att hitta den exakta komponent som orsakar felet. Komprimering förluster indikerar alltid ett problem i själva motorn, men någon annan diagnos indikerar en extern komponent, sensor eller motor underordnad fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66163.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.