Hur man testar ett fordons Vattenpump

Det finns två sätt att diagnostisera ett fel på vattenpumpen: Du kan bekräfta och fixa det i förväg, eller så kan du bara vänta på att din motor att smälta och spela kapten Efterklokhet. En av dessa två tar ca 15 minuter och kan spara dig tusentals dollar, kommer den andra har du kör din mammas Geo arbeta. Diagnostisera problem vattenpump är lätt nog att nästan vem som helst kunde göra det, så om du ska köra tillsammans med misstanken om en dålig pump och inte bry sig om att felsöka det, då, ja, du förmodligen förtjänar vad du får. Saker du behöver
Väldigt lång skruvmejsel
diskmedel och vatten
Pensel
handduk eller tryckluft
Talkpuder
Grundläggande verktyg handen
Visa mer instruktioner
1

Lyssna skrikande, gnisslar, ringningar eller surrande som kommer från din vattenpump. Om du hör ett ljud, men kan inte säga var det kommer ifrån, sedan ta spetsen på en mycket lång skruvmejsel och tryck fast den ordentligt på vattenpumpen. Tryck örat ordentligt den rundade änden av handtaget som om du försökte stoppa den i ditt huvud. Den fasta skruvmejsel kommer att genomföra något brus i pumpen direkt i din skalle och innerörat, så att du kan exakt lokalisera källan till bullret.
2

Öppna kylarlocket, starta motorn och föra den upp till arbetstemperatur. Titta ner i den öppna kylarlocket vid vatten i behållaren, och vid den övre värmeelementet slangen ingång, om möjligt. Efter att motorn värms upp, bör du se vatten stadigt översvämningar i kylaren, inte sippra, speciellt när du rev ​​motorn upp lite. Trickling eller inget vattenflöde kan också indikera en dålig termostat, men båda hållen, är någonting fel.
3

Rev motorn upp lite och titta till ånga som kommer ut ur den övre radiatorn slang eller kylarlocket utan medföljande rush vatten. Om termostaten har fastnat halvvägs öppen kommer vattenpumpen bygga upp tryck på botten av termostaten och försöka tvinga vatten genom den. Att vatten kommer inte att gå igenom, men en ökning av nedströms tryck kan tvinga trycksatt vattenströmmen att snabbt expandera på kylaren sidan av termostaten. Denna dekompression kan skapa en gikt av ånga - något som en dålig vattenpump kommer inte att göra. Så, är lika med ånga dålig termostat.
4

Bestäm huruvida du har en läcka runt vattenpumpen, eftersom det är där fel brukar börja. Rengör området kring vatten-pump-till-blocket packning och botten av skaftet med diskmedel och vatten, sedan torka bort det med tryckluft eller en handduk. Fyll din hand med baby pulver och kasta det på, under och runt vattenpumpen. En del av det kommer att suga i befintliga vatten eller fett, men hålla tillämpa pulver tills du har en torr, jämn damning. Starta motorn och låt den gå på tomgång och få upp till temperatur. Läckor endast får ske under tryck, så värmen är viktigt här.
5

Watch runt pumpen för streck eller mörka fläckar i pulvret. Om din pump läcker, då pulvret kommer att berätta sagan. Om, efter 15 till 20 minuter av tomgång, du ser inga ränder eller andra uppenbara tecken på läckage, då läcka - om någon - kommer från någon annanstans. Det betyder inte att din vattenpump är bra - bara det att det inte läcker. Stäng av motorn, slang det rena och ge det lite tid att svalna och torka. Inte träffa heta avgasgrenrör eller elektronisk utrustning med vatten.
6

Ta remmen och kontrollera axelns vattenpump. Ta tag i remskivan med båda händerna, om möjligt, och försök att vicka den fram och tillbaka, upp och ner och in och ut. Alla använda vattenpumpen kommer att uppvisa en bit av axel spela, men om din röra sig mer än 1/16-inch i någon riktning så är det dags för en ny pump. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68277.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.