Hur man återställer Check Engine Light på en Ford Sport Trac

Ford Explorer Sport Tracs har en lätt kontrollera motorn som slår på för att varna dig om diagnostiska felkoder som lagrats i drivlinan styrmodulen. När du hämtar koderna, felsökning av problemet och åtgärda problemet, kommer det dags att återställa ljuset kontrollera motorn. Med rätt verktyg och ett par minuter av tiden, kan vem som helst med grundläggande bilreparationer erfarenhet återställa ljuset. Återställ aldrig ljuset utan att först korrigera oro. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

klättrar in i Sport Trac s framsätet och bort dammskyddet från framsidan av den diagnostiska porten. Hamnen ligger precis under instrumentbrädan på förarsidan. Du kan identifiera porten genom att leta efter det svarta locket, som har bokstäverna "DTC" präglade i sitt ansikte.
2

Anslut Scan verktyget datalänk-kabeln till den diagnostiska porten. De flesta större bildelar återförsäljare erbjuder ett brett utbud av sökverktygen för köp. Se till att den du köper fungerar med Ford OBD-II-programmet.
3

Kör felsökningsverktyget genom ett självtest. Du kommer att behöva hänvisa till Scan verktyget specifika bruksanvisning för att köra ett självtest med din särskilt märke och modell av ett felsökningsverktyg.
4

Rensa koderna när scan tool uppmanar dig att göra det. Detta görs vanligen genom att välja "YES" när Scan verktyget prompten visas på Scan verktyget bildskärm.
5

Slutför självtest och sedan koppla ur datalänkens kabeln från Sport Trac diagnostiska port. Sätt på dammskyddet tillbaka över hamnen för att förhindra förorening av hamnen från smuts, damm och annat skräp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64962.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.