1985 BMW 535i Felsökning

I 1985 års BMW 535i var en sportig medelstora sedan som kom med en turboladdad sexcylindrig drivs som en bak-wheel-drive drivlina. Det och 335 cementerade BMW: s plats som den sportiga tyska auto varumärke med sina nära perfekt balans och bäst-i-klassen hantering. De hade dock fortfarande problem med tillförlitligheten, särskilt om underhållsintervall missades. För bästa resultat bör BMW: s har sina vätskor ändrats två gånger så mycket som rekommenderas av fabriken. Instruktioner
1

Anlita nödbromsen och öppna huven på 535i. Inspektera bultarna som håller turbon på plats ovanför motorn. Turboladdaren är bultad på utblåsningsgrenrören med fyra skruvar, om endast en bult skjuvas då det kan orsaka ett tryckfall och onormal turbo överspänningar. Kontrollera att luftintaget röret är ordentligt fäst på framsidan av turbokompressor. Om det är löst eller om O-ringen klämman har blivit anfrätt, då det också kan leda till oregelbunden turbo överspänningar.
2

Titta på framvagnen för eventuella sprickor i kontrollgrupperna. Styrarmarna hjälper till att hålla hjulen på plats och ger en ram för de coilover fjäderben. Om styrarmarna börjar spricka, då de behöver bytas eller bilen kan bli osäkert att köra. Titta på upphängningsstag för eventuella skador eller böjning liksom, bör de vara helt rak och inte läcker någon hydraulolja. Kontrollera skruvarna på krängningshämmare som förbinder de främre styrningen knogarna mot varandra, kan de ha klippt av om det fanns en krasch. Tryck på krängningshämmare bussningarna, bör de vara fast, men inte rock hårt och sprött.
3

Öppna och stänga alla dörrar på 535 sedan. U-bultarna bör inte vicka när du trycker på och dörrarna skulle stängas med en duns, inte ett skrammel. Om dörren clanks sedan dörren kommer ur läge. Tryck ned alla säten för att se om de fjädrar tillbaka på plats, om de inte då fjädrarna har förlorat sin spänning och behöver bytas ut.
4

Starta bilen och lyssna efter alla ljud . Den raka sexcylindriga bör rumble, inte vråla medan på tomgång. Titta på motortemperaturen för att se om det börjar spika, vilket skulle indikera radiator skada eller en läckande packning. Kör 535i snabb nog att turbo ingriper. Om det inte då turbinen kan ha fastnat inuti turbon eller det finns en mikro fraktur hindrar den från att bygga upp trycket. Alternativt kan utblåsningsgrenrören ha en läcka hindrar avgaserna från att snurra på turbon upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67805.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.