Hur man testar för Bad Hjullager

monterad runt axeln och fäst vid hjulnavet montering, hjullager har två syften: att stödja vikten av ett fordon och att låta däcken snurra smidigt. Ett lager måste smörjas som det är i konstant friktion med den snurrande axeln. Med tiden kan hjullager försämras på grund av den tunga vikten som de stöder. Vanliga problem som inträffar efter 100 tusen miles är läckor, som orsakar lagren att förlora smörjmedel och öka friktionen med axeln. Hjullager ska provas vid första tecken på problem för att förhindra mer allvarliga och livshotande misslyckanden. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil och notera eventuella tecken på vinglar från hjulen samtidigt som du vrider. Var uppmärksam på eventuella ovanliga slipning eller stönande ljud som kommer från en viss hjulet.
2

Parkera bilen och ställa nödbromsen.
3

Höj änden av fordonet där du märkte buller med en domkraft och fäst den på pallbockar. Placera stoppklossar bakom vart och ett av hjulen på marken för att förhindra att bilen rullar. Undersök de upphöjda däck för eventuella ojämna slitage på trappstegen. Placera båda händerna på ett av däcken och greppet är det tätt, med en hand på toppen och en hand på botten. Försök att rocka hjulet fram och tillbaka. Även en liten mängd av rörelse är normalt (det ska inte kännas ombonad men det bör lätt röra sig), innebär alltför stora rörelser att lagren är skadade och måste bytas ut.
4

Rotera varje upphöjt däck manuellt, notera varje ljud som den gör samtidigt som du vrider. Någon typ av slipning buller eller oegentligheter i rotation kan betyda att lagren behöver bytas.
5

Höj bilen med domkraften, bort står sedan sänka den till marken. Utför ovanstående besiktning på den andra änden av bilen om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66388.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.