Varför min bil Temperaturmätare fluktuerar?

Den temperaturmätare på din bil visar temperaturen på kylvätskan i motorn. En varierande temperaturmätare föreslår inkonsekvenser i någon del av bilens kylsystem, vilket kan sätta din motor vid risk för katastrofala fel. Felsökningstekniker ditt kylsystem är billig försäkring för att upprätthålla livet på din bil. Elektriska Problem med Guage

elektronisk sensor på din vattentermostat spricker eller lossnar med tiden och värmen från motorn. När sensorn kopplar, eller skapar en lös anslutning, kommer temperaturmätaren fluktuera. Kontrollera ditt vatten termostat för att säkerställa en korrekt sensor anslutning.
Cylinderlockspackning Läckor

Felaktigt åtdragna bultar, eller värmestress, kommer att orsaka en topplockspackning att bukta eller läcka. Motorns kylvätska flyr från läckan i form av ånga, vilket orsakar en förlust av kylvätska. Använd en tryckmätare för att kontrollera att dina topplock producerar tillräcklig kompression.
Vattentermostat Underlåtenhet

En termostat som griper och håller öppet eller stängt kommer felaktigt reglera temperaturen i motorns kylvätska. Demontering av vattenpumpen och byta termostaten eliminerar risken för misslyckande som en orsak till variation.
Kylvätska Vatten Ratio

Kylvätska bör utgöra minst 50 procent av den flytande blandningen i bilens kylare. Om du främst förlitar sig på vatten för att kyla motorn, kommer bilens temperatur varierar radikalt. Lägga kylvätska till kylaren kan föra blandningen tillbaka till rätt nivå.
Låg kylvätskenivå Nivåer

En låg kylvätskenivå förhindrar motorn från att avleda värme ordentligt. Ta bort kylarlocket och lägga kylvätska kan korrigera en fluktuation temperaturmätare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65029.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.