Hur man fixar en Sputtring bilmotor

Förstoftningsmål bilmotor kan orsakas av en eller flera felaktiga komponenter. Problemet kan bero på tändningen sekundära systemet, vilket inkluderar sådana delar som tändstift, tändstift kablar plugg, fördelarlocket och rotorn. En annan möjlig skyldige är en felaktig komponent som påverkar luft-bränsleblandning som en dålig syresensor, trottelpositionsgivarens eller motorns temperatursensor. Stegen föreslås nedan kommer att hjälpa dig att lösa de vanligaste fallen av ett förstoftningsförfarande bilmotor. Saker du behöver
Ohmmeter
mekaniker stetoskop
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Inspektera komponenterna på den sekundära tändsystemet. Leta efter bränd eller skadad isolering på tändkablarna. Ta bort varje tråd och kolla efter kabelbrott ledare. En dålig tändkabel kommer att hålla en bra gnista når cylindern. Skruva ur tändstiften och kolla för slitna elektroder och vidriga pluggar. Fördelarlocket och rotorn skall vara fri från sprickor och insättningar kol. Byt komponenter som behövs.
2

Kontrollera resistansen i tändspolen med en ohmmeter. Om spolen är ur tillverkarens specifikationer, byt ut den. För mer information se spetssektionen längst ner i denna artikel.
3

Kontrollera skicket på bränslespridare. Starta motorn och, med hjälp av en mekaniker stetoskop, lyssna på varje insprutare som motorn går på tomgång. Du bör höra ett klickande ljud som injektorn öppnas och stängs. Annars kanske du har en felaktig injektor. Ta din bil till en bilverkstad för ytterligare tester om det behövs.
4

Starta motorn och kontrollera mönstret bränsle spray på spjällhuset injektorn om ditt fordon har en. Ta monteringen luftintaget. Sprayen ska vara en jämn och delvis finfördelas V-mönster. En fast, dålig eller ojämn mönster kan tyda på problem i injektorn.
5

Kontrollera skicket på vakuumslangar som ansluter komponenter till motorn. Leta efter lösa, trasiga, kollapsade eller skadade slangar. Ett vakuum läcka påverkar motorns prestanda. Byt vakuumslangar som behövs.
6

Byt bränsle och luft filter vid tillverkaren rekommenderade intervall. Ett smutsigt eller igensatt luft eller bränsle filter kommer att hindra motordrift. Kontrollera bilens instruktionsbok eller fordonets servicemanual för rekommenderade underhållsintervall.
7

Anslut en scan verktyg för din bil dator om den är utrustad med en andra generationens On Board Diagnostic (OBD II)-systemet ( krävs på 1996 och nyare modeller i USA). Du kan hyra detta verktyg eller har det diagnostiska gjord för dig utan kostnad på många bildelar butiker. Detta test kan avslöja tillståndet för sådana viktiga komponenter som vevaxeln och kamaxeln ändlägesgivarna och knackningssensorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63989.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.