Felsökning 1994 Saturn SC1 Vakuum Leak

Ett vakuum läcka kan producera tomgång hastigheter som är högre än normalt eller låta din Saturn att stanna vid växling. Den mest sannolika platsen för ett vakuum läcka på Saturnus är där insugningsröret ansluter till motorn huvudet. När du har fastställt platsen för problemet, men du vill få det fixat så fort som möjligt. Så länge läckan existerar, kommer Saturnus färddator blanda felaktigt luft och bränsle vilket kan leda till andra motorproblem. Saker du behöver
Förgasare renare eller broms cleanerFlashlight
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Saturn. Lokalisera den svarta luften lådan (nära förarsidan strålkastare) och följ den svarta dragspel-formade slangen på baksidan av motorn när den är ansluten till spjällhuset. Spjällhuset (som är grå och ca 2 inches lång) är ansluten till insugningsröret, en grå, metallföremål som mäter cirka 12 inches lång och 3 inches bred.
2

Flytta till passageraren sida av bilen, titta ner i högra sidan av insugningsröret och följ de fyra svängda rören som leder in mot motorn. Det kommer att finnas några elektriska kontakter och ledningar som skymmer sikten. Du kan bara flytta dem åt sidan. En ficklampa är praktiskt om du har svårt att se där insugningsröret rören ansluter till motorn.
3

Starta bilen och lämna den i friläge. Spraya området där insugningsröret rören ansluter till motorn med förgasare renare eller broms renare. De flesta burkar av förgasare eller bromsrengöringsmedel komma med ett sugrör. Anslut halm till munstycket, före sprutning, för större kontroll över sprutmönstret. Om det finns en läcka, motorns tomgång kommer antingen öka eller minska som sugs in i motorn. När detta händer, behöver insugningsröret packning bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65190.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.