Felsökning av en 2005 Chevrolet Cobalt

Basen trim av 2005 Chevrolet Cobalt har en fyrcylindrig 2,2-litersmotor. Luftkonditionering, ställbar ratt, tyg säten, en trunk ljus och fickor dörr är bland de funktioner som finns i denna modell. Det kan vara svårt att veta vad som behöver fixas eller bytas på Chevrolet Cobalt eftersom det är byggt med en komplex uppsättning av delar. Två sätt att felsöka Cobalt är att undersöka tillverkarens återkallelser och en felsökningsguide. Instruktioner
1

Inspektera elmotorn servostyrning på din Cobalt om ratten på bilen är svårt eller omöjligt att vända vid låga hastigheter. Servostyrningsmotorn installerat på din Cobalt kan vara en av mer än en miljon felaktiga enheter tidigare återkallade av GM som fortfarande måste bytas. Denna del är täckt av GM, kontakta din Chevrolet återförsäljare för återkallelse vägledning
2

Undersök strålkastarkombinationer på din Cobalt när fordonets front är svårt att se på natten från sidan.. De strålkastarkombinationer kan misslyckas med att anpassa sig till Förenta staternas Department of Transportation s federala säkerhetsstandarder för motorfordon normer eftersom den reflekterande glödlampan sköld har lossnat eller trasiga på grund av vibrationer när bilen är i bruk. Byt ut båda strålkastarkombinationer med nya enheter.
3

Hitta kardanknuten baktill på fordonet när du hör en clunking buller som du ändrar växellådans kugghjul. Kardanknuten kan ha blivit sliten, skadad eller lös, som kräver reparation eller utbyte.
4

Kontrollera skivorna och tunnor av bromsarna om du hör en knacka ljud när du trycker på bromspedalen för Kobolt. De skivor eller trummor kunde bäras, lös, trasig eller skadad. Undersök plattan bromsen uppbackning för att se om det har blivit bruten, skadad eller sliten och kontrollera broms rotorer för att säkerställa att de inte är skeva eller har en ojämn yta. Kontrollera broms rotorer och trummor för att se om de är helt enkelt ur justering.
5

Lokalisera sensorn motortemperaturen om din Cobalt instrumentpanel mätare inte fungerar ordentligt när motorn är igång. Sensorn kan vara trasig och behöver bytas. Undersök elsystem Cobalt så att du inte har en kort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67602.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.