Slitna kamkedjan Symtom

Alla fordon är utrustade med antingen en kamrem eller en kamkedjan. Medan en kuggrem är tillverkad av glasfiber-armerat gummi, är en transmissionskedja av metall och liknar den typ av kedja som används för cyklar. Den kamkedjan slås av vevaxeln och ansvarar för driften av kamaxeln. Om en sliten kamkedjan inte upptäcks innan det går sönder, kan den resulterande motorskador kosta tusentals dollar att reparera. Ojämn tomgång

När en kamkedjan är sliten, utvecklar det slack och lossnar. När detta händer,, motorns ventiler, som drivs indirekt av kamkedjan kommer inte längre att fungera. När ventilerna börjar rinna av-sync, kommer motorn fungerar dåligt och orsaka att fordonet har en grov tomgång. En ojämn tomgång innebär vanligtvis shuddering eller skakningar medan fordonet är i parken eller bromsar.
Ingen antändning
p Om en sliten kamkedjan blir så löst att det inte längre sitter korrekt på växlarna och slås inte på rätt sätt när vevaxeln är inkopplad, kommer motorn inte att sättas på. När detta händer, är det viktigt att byta kedjan innan du försöker starta bilen. Om fordonet börjar med en mycket sliten eller trasig kamkedjan, kan motorn drabbas kostsamma eller irreparabel skada.
Dålig funktion

En sliten kamkedjan låter ventilerna att arbeta vid felaktiga tidpunkter, vilket gör att motorn går väldigt dåligt. När motorn går dåligt medan drivs på grund av en sliten kamkedjan, kan symptomen inkludera baktändning, sparka bakut, skakningar och sputtring.
Noise

När en kamkedjan är slitna, blir det löst. Eftersom det är löst, kan det orsaka ett skramlande ljud från nära motorn när bilen är igång. Detta beror på den lösa kedjan vibrerar när spinning från vevaxeln. Detta är ett tecken på att kamkedjan är nära bristningsgränsen och bör bytas ut omgående.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65035.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.