Hur fixar Smält Headlight Wire på en 2001 Mitsubishi Eclipse

Felsökning elektriska problem är som att gå över en åtta-tums bred planka upphängd mellan två skyskrapor, inte särskilt komplicerat, inte ens särskilt svåra men för konsekvenserna av ett misslyckande. Spåra en effekt crossover är en ganska enkel procedur, men ett avgörande sådant ändå. När du börjar bränna trådarna i någon krets, vet du att du har fått några allvarliga problem som måste lösas ASAP. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Kabelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bilens negativa batterikabeln, sedan skära den brända tråd i två om det inte redan själv-terminerad. Skär den drabbade trådlängden förbi den brända delen att lämna ett par släta ändar, utan koppar sticker. Ställ in dem så att ändarna inte kommer att röra något av metall. Kontrollera att strålkastarna är släckta, och anslut sedan den negativa batterikabeln.
2

Fatta strålkastare-side tråd med ett par isolerade tänger. Ställ din digitala multimeter för att läsa in den högsta amp intervall, röra sin svarta proben till den negativa batteripolen och använda en assistent för att trycka på den röda behovet sonden i koppartråd slut. Du bör få en läsning av noll ampere med strålkastarna off, om du får något strömstyrkevärde alls, då den positiva strålkastare tråden får ström direkt från batteriet
3

Upprepa detta. testa med chassi-sidan strålkastare tråd. Om du får en strömstyrka läsning och strålkastaren omkopplaren i läge "Off", så finns det någon slags crossover mellan säkringsdosan huvudsakliga strömförsörjningen och strålkastare utgång tråd - det är det enda sättet att dina strålkastare tråd kan bränna utan blåser strålkastaren säkringen.
4

Följ chassi-side strålkastare tråd tillbaka till elcentralen. Det är en kort sträcka, och det finns inte så många platser där strålkastaren tråd kan passera över till ett konstant på strömkälla. Om du spåra problemet ner till säkringsdosan själv, då är du bättre att byta ut hela lådan med en skroten enhet än att försöka fixa det. Oddsen är goda att om det finns en direkt effekt crossover i bilens strålkastare system, då något annat är nästa och du kommer att sluta gå från Eclipse till Inferno.
5

Ersätt hela kabeln från säkringen rutan till strålkastare eller från strålkastaren till strålkastare. Helt enkelt ersätta den brända delen av tråden kommer inte att klippa det, en gång en del av kabeln blir varm nog för att fullständigt bränna igenom isoleringen, sedan resten av trådens kopparkärna har nästan säkert smält, och resultatet är en brand väntar på att hända.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68387.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.