Dodge Ram motorproblem

Dodge Ram motorer, särskilt 5,7-liters Hemi och 6,7-liters Cummins dieselmotorer, är hållbara, robusta motorer som vanligtvis upphov till krav svår arbetshäst plikt. Den 4,7-liters PowerTech V-8 motor, dock har tjänat endast blandade recensioner sedan 1999 debut. Anledningen beror på att fall av katastrofala motorbortfall. De flesta av dess misslyckanden komma ner till en brist på planerat underhåll. Flighter Dodge Ram bensin-och dieselmotorer är tillförlitliga om väl underhållna.
Bakgrund

5,7-liters Hemi V-8 lanserades 2004 och Cummins dieslar har varit ett inslag i Dodge lastbilar sedan 1989. Dodge lastbilar har nu Cummins diesel 5,9-och 6,7-liters sexcylindriga inline. Den 4,7-liters aluminium motor introducerades först i 1999 Jeep Grand Cherokee följt av Dakota och RAM mickar och Durango SUV, enligt allpar.com
4,7-liters Fel

4,7-litersmotorn kan uppleva motorbortfall efter 70.000 miles på grund av dåligt underhåll. Underlåtenhet också varit känd för att vara resultatet av några 4,7-liters version med ovanligt tunna blockera väggar. Denna dåliga väggkonstruktion orsakar överhettning, vilket med tiden kommer att leda till olje-slam och spruckna huvuden, enligt my3cents.com.
Leva och dö

förare ofta upplever instanser där trucken kör väl, men kommer plötsligt dör på vägen och inte starta. Efter en lång vila, kan motorn startas endast att dö igen efter några miles. Den troliga problem är en defekt bränslepump.
Sludge Problem

olja slam är ett vanligt problem med 4.7 och är oftast orsakas av en defekt positiv vevhusventilation ventilen. Ändra PCV och byta till hög-körsträcka olja kan hjälpa till att lösa problemet, enligt bobistheoilguy.com.
Tändningsinställning

Engine Glödtändning, där motorn fortsätter att springa och slå efter att den stängs av, är ett irriterande men billigt problem som kan åtgärdas. Detta åstadkommes genom att ha tändningsinställningen, tomgångsvarvtal, och kylsystem kontrolleras för att avgöra om motorn är nära till överhettning.

Altitude förändringar i berg
höjdändringar regioner kan påverka motorns prestanda. Det är inte ovanligt att se motorn ljuset gå på vid nivåer över 14.000 fot. MAP, eller grenrör absolut tryck, kan tillfälligt påverkas och en datakod check sätter fingret på problemet. Men ofta är det enda sättet att vara säker på om motorn är bekymmersfri är att ha den inbyggda datorn återställs och har koderna kontrolleras igen, enligt 2carpros.com.
Överhettning

Alla Dodge motor närmar 100.000 miles finns risk för motorhaveri om operatören driver motorn varm under en lång tidsperiod. Motortemperaturer når 235 grader på platt terräng och upp till 250 grader på kullar eller dra en tung last är ett recept på en blåst topplockspackning. Planerat underhåll av vattenpumpen, kommer termostaten och kylaren hålla problemet i schack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64319.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.