1990 Honda Civic Felsökning

Den 1990 Honda Civic sedan presenterade en 4-cylindrig motor och manuell växellåda. Bilen presenterade också ett antal säkerhetsfunktioner, inklusive sidokrockkuddar. Den 1990 Honda Civic var också tillgänglig som en halvkombi med några av samma funktioner. Som en Honda Civic ägare, kan du uppleva en tillfällig problem med din bil. Vissa frågor kan lösas utan att behöva ringa din mekaniker. Grundläggande felsökning kan hjälpa dig att spara på bekostnad av ett diagnostiskt eller enkel reparation. Saker du behöver
Oil
Funnel
Bromsvätska
/frostskyddsmedel
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera oljenivån i din 1990 Honda Civic Om oljetryckslampan tänds på instrumentpanelen. Ljuset är en indikation på att din bil är antingen låg på olja eller ljuset har misslyckats. Låt bilen vila en stund och höja huven. Tag bort oljemätstickan ligger nära motorn. I Honda Civic kommer oljestickan märkas "Oil." Torka av mätstickan med en pappershandduk och ersätta den i hålet. Avlägsna mätstickan igen och notera där oljenivån är. Om den är låg enligt linjerna på pinnen, tillsätt mer olja till din bil. Kontrollera oljenivån igen och starta bilen. Om lampan fortsätter att lysa, kan varningslampan vara problemet.
2

Kontrollera kylvätska nivåer om din Honda Civic överhettas under körning. Dra bilen över och låt det svalna. Höj huven på bilen och bort kylarlocket. Om ångan börjar komma ut när man försöker ta bort locket, inte fortsätta. Låt bilen svalna ytterligare. Om kylvätskenivån förefaller vara lägre än den markerade linjen på sidan av kylvätskebehållaren, tillsätt mer kylvätska. Sätt på locket och sänk din huva.
3

Kontrollera mängden bromsvätska i din Honda Civic om bromsen varningslampan är aktiv på din instrumentbräda. Du bör också kontrollera nivåerna om bromsen går hela vägen till golvet när bromsen är nedtryckt. Höja huven av Honda Civic och lokalisera reservoar för bromsvätska. Reservoaren ligger nära motorn i bilen och är märkt "Brake." Om mängden bromsvätska är inte den nivå som anges på behållaren, tillsätt mer bromsvätska. Sätt tillbaka locket på behållaren och stäng Honda Civic huva. Starta bilen och kontrollera om bromsen varningslampa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67773.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.