Felsökning av en bil som inte rör sig när Running

Om din bil inte fysiskt flytta när du har lagt nyckeln i tändningslåset och startade det, kan du ha ett allvarligt problem. Lyckligtvis kan det också bara enkla mänskliga fel. Det finns några saker som kan stoppa en bil från att röra sig när motorn har startats. Allt du behöver göra är att felsöka dessa saker och du bör ha din bil kör igen på nolltid. Instruktioner
1

Kontrollera att se till att din bil är i "Drive" eller "Reverse" och inte "Neutral". På många olika typer av bilar, är "neutral" mitt emellan "drive" och "omvända" på växelspaken. Om din shifter och instrumentpanel indikerar att du är i "N", är bilen i friläge. Flytta den till antingen "drive" eller "omvänd" och det kommer att köras normalt.
2

Kontrollera att att parkering paus i din bil är inte på. Om din parkering break är på hela vägen, kan det hindra bilen från att flytta, även om det är i enheten eller omvänt. Lossa parkeringsbromsen paus och försök att använda bilen igen.
3

pop din huva och kontrollera dina automatiska nivåer transmissionsolja (om tillämpligt). Den automatiska transmissionsolja förvaringsbehållare kommer att vara i en annan plats, beroende på vilken typ av bil du har, så rådfråga din bruksanvisning för att hitta platsen. Om alla transmissionsolja har läckt ut ur bilen, kommer din bil inte flytta.
4

Se till att din koppling är korrekt justerad (om tillämpligt). På manuellt växlade bilar, kan en felaktigt justerad koppling göra att bilen stannar eller vägrar att flytta, även om motorn har vält och körs. Ställ din koppling till sitt normala läge, satte foten på gasen och försök igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65189.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.