Hur vill kolla oljetrycket i en bil

Oljetrycket är en av de mest kritiska mätningar på varje motor, för utan det, går din motor från kraftpaket till pappers-vikt. Ett antal företag säljer eftermarknads mätare oljetryck som gör att du kan kontrollera trycket under körning, men det finns ingen mening i att installera en mätare om allt du vill göra är att kontrollera trycket för diagnostiska ändamål. Hellre än att spendera timmar och kanske hundratals dollar på att installera en mätare, kan du kontrollera oljetrycket med bilens stock elektrisk oljetryck sändande enheten. Saker du behöver
Repair manual för din bil Review, Digital multimeter med nål sonder.
Visa fler instruktioner
1

Leta oljetrycket sändande enheten på din motor . Dessa saker kan gömma sig i några ganska out-of-vägen platser, så bryta ut din reparationshandboken och använda den för att lokalisera sensorn. Du kommer vanligtvis hitta det någonstans på motorblocket.
2

Följ ledningsnätet kommer ur din press sändande enheten i selen kontakten och dra ut den. Starta bilen, om sensorn fungerar, så ser du en check engine ljus lysa. Observera att vissa bilar inte kan börja om du kopplar ur oljetrycksgivaren. Om bilen startar, sedan gå vidare och stänga av den.
3

Anslut den svarta nålproben från din digitala multimeter till den mörkare av de två sensorernas kablar, och den röda till ljusaste av de två. Ställ din multimeter att läsa i ohm (grekisk symbol Omega). Se din reparationshandbok för korrekta specifikationer. En oljetryck sensorn fungerar genom att öka motståndet i ohm med tryck, så att givaren ska visa noll eller nära den med motorn avstängd.
4

Säkra sonderna till sensorledningarna med eltejp om du behöver, nå ner i en motor som är igång är aldrig en bra idé. Starta bilen och övervaka multimeter. Jämför varvtalen och sensorns resistans i ohm till dig referensmaterial, ett visst ohm läsning kommer att motsvara ett givet tryck. Generellt sett motsvarar en ohm till ca en psi oljetryck.
5

Avlägsna multimeter och anslut oljan avsändaren tillbaka i selen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68042.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.