Felsökning en automatisk AC Unit

Det finns några värre saker än en bil luftkonditioneringen som slutar fungera i värmen på sommaren. Hellre än att sitta i trafiken svettning, är det möjligt att göra några preliminära undersökningen av källan till problemet. För vissa frågor, såsom kylmedel brist, kan det även vara lösningar du kan genomföra på egen hand. Om inte, skulle kunna korrekt felsöka orsaken till problemet spara tid och pengar på reparationer. Instruktioner
1

Ta ut din instruktionsbok. Se det som nödvändigt under felsökningen.
2

Undersök drivremmen. Se din bruksanvisning för att hjälpa dig att hitta och identifiera drivremmen under huven på din bil. Bältet ska visas robust, utan frays eller hål. Om drivremmen är lös, skadad eller har fallit av, då ingen makt är att få till kompressorn, som levererar kall luft. Byt ut bältet. Om den inte är skadad, gå vidare till nästa steg.
3

Vrid luftkonditioneringen på. Ställ in luft till den kallaste inställningen. Starta motorn, lägg på parkeringsbromsen och låt motorn gå på tomgång. Öppna huven på din bil och använd din instruktionsbok för att hitta kompressorn. Kopplingen på framsidan av kompressorn bör svarvning. Om det inte är, eller om det är att slå på och stänga av eller göra ett tickande ljud, inte systemet har tillräckligt med köldmedium för kompressorn att fungera korrekt. Köp ett kit luftkonditioneringen utformad för att ladda systemet. Om kompressorkoppling inte roterar alls, gå vidare till nästa steg.
4

Undersök utsidan av luftkonditioneringssystemet för köldmedieläckor. Se din bruksanvisning och kontrollera slangarna, förångare, kondensor och kompressor för någon oljig återstod. Detta är ett tecken på ett köldmedium läcka. Du kan också använda ett köldmedium läcksökare. Byt ut alla delar som verkar vara läcker eller har dem ersättas av en mekaniker. Sedan ladda systemet med en luftkonditionering ladda produkten.
5

Kontrollera säkringarna för brott eller förslitning. Titta på säkringarna under instrumentbrädan och under huven. Använd din instruktionsbok för att hjälpa dig hitta dessa. Om säkringarna har misslyckats, byt ut dem. Om en ny säkring inte fungerar, använd ett kopplingsschema för att hjälpa dig hitta den korta i säkringen. Reparera kort eller ha en professionell reparation det.
6

Kontrollera ventiler för temperaturreglering. Starta bilen och låt motorn gå på tomgång. Vrid luftkonditioneringen för lågt. Placera ditt öra nära ventilerna och höjer temperaturen från varmt till kallt. Du bör höra dörren inom värmebox flytta från öppen till stängd. Om du inte hör detta, har du ett vakuum läcka eller kortsluten motor som behöver repareras.
7

Har din luftkonditionering underhållas regelbundet. Ta bilen till en professionell en gång vartannat år för att ha AC kontrolleras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65191.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.