Var är Check Engine Koppla in en 1997 VW Jetta?

Jettas tillverkade 1996 till idag har en omborddiagnos dator för att övervaka motorn och utsläpp prestanda. Du kan läsa en felkod från den här datorn genom att ansluta en skanner till ett gränssnitt plugg. OBD-systemet

Clean Air Act från 1990 kräver 1996 och nyare fordon som säljs i USA för att ha en on-board diagnostik dator. När OBD upptäcker ett problem, tänds den "Check Engine Light" och lagrar en diagnostisk kod i sitt minne. Du kan läsa denna kod med ett felsökningsverktyg.
Standardkontakt Läge

Fordon i överensstämmelse med OBD-II standarden har gränssnittsdata pluggar Link Connector. Placeringen av DLC - "kontrollera motorn plugg" - varierar. I många fordon, är det under instrumentbrädan på förarsidan, inom en fot i mitten av fordonet.
Alternate Locations

I vissa import , är gränssnittet kontakten bakom askkoppen eller en panel på nedre vänstra hörnet av instrumentpanelen. Konsultera instruktionsboken om kontakten inte är i en av dessa tre platser. The National OBD Clearinghouse upprätthåller en databas som visar plug platser med tillverkare, modell och år.
1997 Jetta

1997 Jetta DLC kontakten finns bakom en panel på instrumentbrädan, höger om askkoppen och ovanför cigarettändaruttag. Ta bort askkoppen helt och skjut panelen kvar att exponera pluggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67838.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.