Bad EGR-ventil Symtom på en Dodge Durango

Om din Dodge Durango har ojämn tomgång, fräser lite när du trycker på gaspedalen och bakut när du släppa ut, hackar och tvekar vid körning uppför, har en allmän brist på makt eller den " , Check Engine Light "tänds, dessa är symptom på en avgasåterföring (EGR) systemet inte fungerar korrekt. Genom att fånga problemet tidigt, kommer du att motorn stannar och lämnar dig strandsatta vid sidan av vägen. Ojämn tomgång

Du kan ha en dålig EGR ventil när din Durango inte sysslolös så smidigt som det en gång gjorde, med varvräknare nålen hoppar oregelbundet och motorn böljande och sedan nästan motorstopp. Detta problem är oftast mer uttalad på en kall morgon, när du startar din motor.
Snabbare Tvekan

Du kan misstänka en dålig EGR-ventil när du trycker ner gaspedalen och Durango accelererar inte så smidigt som det en gång gjorde. Motorn "fräser" och accelerationen är grov. Detta symptom är särskilt mer uttalad när du försöker accelerera gå uppför en backe. Detta kan bero på en ansluten PCV ventil, som är en del av det övergripande EGR-systemet.
Baktändning

EGR-ventilen kan vara den skyldige om motorn bakut lite. Detta symptom blir mer uttalad oftast när man släppa ut på gaspedalen. Detta symptom kan bero på flera orsaker, till exempel elektriska systemet, men den huvudmisstänkte är oftast en felaktig EGR-ventil, som innefattar PCV-ventilen och igensatta ledningar genom avdunstning kapseln.
Loss of Power

När den var ny, kände din Dodge Durango ganska "sprallig" och accelererade smidigt. Sistone, men det känns som det har en mindre motor, och det tar mycket längre tid att accelerera. Detta är ytterligare ett klassiskt symptom på en dålig EGR-ventil systemet. Vad som händer är att mottrycket börjar bygga upp inne i vevhuset, och motorn har att kämpa sig för att övervinna trycket. Slutresultatet av detta är mindre hästkrafter går till hjulen.
Check Engine Light

När "Check Engine Light" tänds i din Dodge Durango, du vet för ett faktum att något är fel. Vissa mekanik erbjuder en gratis diagnostisk tjänst där de ansluter en felkod läsare till din data port, och Durango s färddator (som har en inbyggd svart låda recorder) uppgifter om alla fel är. Använda den presenterade informationen, kan du köpa då nya delar för att fixa din trasiga systemet EGR ventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63708.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.