Hur man fixar en Jeep Liberty som tvekar vid acceleration

Den Jeep Liberty introducerades av Chrysler som en sport utility vehicle 2002. Felsökning acceleration frågor involverar testa flera system. Hem mekaniker kan utföra några av de reparationer som behövs för att lösa problemet. Andra kan kräva en professionell mekaniker. Det bränsle eller tändsystemet är de två ställen att börja felsökningen. Vissa specialiserade verktyg, i allmänhet inte ägs av ett hem mekaniker, krävs. Saker du behöver
Kalibrerade Ignition Tester
ohmmeter
Automotive stetoskop
Injector testlampa
Fuel
tryckmätare omborddiagnos scanner
Visa fler instruktioner
Kontrollera tändsystemet
1

Kontrollera tändstiften. Smutsiga eller mis-spaltförsedda tändstift störa bränsle tändningsprocessen.
2

Kontrollera gnistan. Använda Kalibrerad Ignition Tester, fästa ledningen till en tändstiftshatten eller spole. Dra runt motorn och observera gnistan. En klarblå gnista indikerar tillräcklig energi för att skjuta cylindern. En svag eller intermittent gnista är detsamma som ingen gnista alls.
3

Kontrollera kablarna eller slingor. Test motstånd trådar eller spolar med hjälp av ohmmeter. Byt ut dem om de är defekta.
Kontrollera Bränslesystem
4

Kontrollera bränsleinsprutarna. Smutsiga eller igentäppta bränsleinjektorer stör flödet av bränsle till cylindrarna. Använd fordonsindustrin stetoskop mot varje injektor, lyssna efter ett klickljud som indikerar drift. Testa motståndet hos injektorerna med ohmmeter. Den rätta området för injektorn är 10,8-13,2 ohm.
5

Kontrollera bränslepumpen. Lågt bränsletryck är ett potentiellt problem. Avlasta trycket på bränslesystemet. Ta bort locket på trycktestöppningen på bränslefördelningsröret. Anslut bränslemätaren tryckprov och starta motorn. Om trycket inte faller mellan 47,2 och 51,2 psi på 2002 och 2003 modeller eller 56 och 60 psi på 2004 modeller med NGC Powertrain Control Module, byta bränslepumpen.
6

Testa Powertrain kontroll Modul. Använd Onboard Diagnostic Scanner för att avgöra om den Powertrain Control Module krånglar. PCM generellt måste bytas ut av en auktoriserad Jeep eller Chrysler återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67394.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.