Vilka är orsakerna en Check Engine Light är på?

Den första generationen av On-Board Diagnostic [OBD-1] system i början av 1980-talet använde ett rött eller gult Kontrollera ljus Engine instrumentbräda för att varna föraren om en onormal drift i en eller flera av de system för utsläpp från fordon. Dock var OBD-1 programmet en bred, Självdiagnossystem och användes som en allmän vägledning genom auto tekniker för att lokalisera områden motorproblem. Orsaker

kontrollera motorn ljus kan indikera ett overksamt sensor motorkylmedel, syresensor, trottelpositionsgivarens, vevaxelposition sensor, hastighetsmätare, eller ett problem med motorn termostaten, avgasåterföring, distributör signal, idle air control motor, avgiftssystemet och flera andra komponenter eller kretsar.
Funktion

När bilen datorn upptäcker ett fel i en eller flera av dessa system, Det kommer att lagra en felkod i minnet och slå på check engine instrumentbrädan tänds för att upplysa dig om problemet.
Typer

tidigt-Board Diagnostiska system används varianter av check engine instrumentbrädan ljus som "Service Engine Soon" och liknande meddelanden. Även alfanumeriska felkoder och dator kontakter sele för att hämta dessa koder varierade bildar en tillverkare till en annan.
Fördelar
p Det är ett användbart system som förare och tekniker auto kan använda att lokalisera en eventuell felfunktion.
Retrieval

drivrutiner eller tekniker auto kan hämta felkoder med hjälp av ett felsökningsverktyg eller något annat system bestäms av biltillverkaren , påstår Mike Stubblefield i The Haynes Emission Control Manual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64234.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.