Symtom på Bad Trailer Selar

Trailer selar ger anslutningspunkten för de elektriska systemen. De finns i åtta olika konfigurationer. Den enklaste och mest vanligaste är den platta fyra-sätt kontaktdonet. Det ger energi för markör, broms-och signalljus, som är det grundläggande systemet som krävs enligt lag för alla vagnar. Trailer selar måste bytas ut regelbundet på grund av rost eller mekanisk skada på anslutningarna. Symptomen på en dålig sele är ganska uppenbart när släpets lampor inte fungerar. Släpvagnskablage Färger

Trailer elektriska ledningar är färgkodade för att förenkla installation samt felsökning. De gröna tråd befogenheter rätt blinkers, den gula sladden befogenheter vänster blinkers. Den vita kabeln är den universella jordanslutningen för varje enhet. Den bruna ledningen befogenheter de positionsljus, den blå kabeln ger ström till släpvagnens elektriska bromssystem. Den röda eller svarta kabeln laddar batteriet, och de lila befogenheter tråd backljus.
Bad Ground Connection

Ett vanligt problem med en släpvagn elsystem är en rostig jordanslutning. Trailern använder sin metallram som en universell jordpunkt för alla elektriska apparater. Den vita kabeln är fäst vid ramen på trailerns tunga, och lamporna och bromsar är jordade via sina skruvförband till släpvagnen. Om alla av de elektriska enheterna på släpvagnen inte är funktionsdugliga, är den malda-anslutningen på selen den första stället att leta. Följ den vita ledningen på selen till dess ren metall anslutningspunkt och inspektera om för rost eller om det är löst eller trasig.
Lokaliserad Problem

Anslut släpets sele till en pålitlig fordonets elektriska sele och gå igenom alla möjliga belysning och kombinationer broms. Anteckna de system som inte fungerar. Om det finns ett problem i ett specifikt område, spåra den tråd färg för den enheten till selen och inspektera anslutning för en ren metallyta och likformig form.


Reparera den Harness

En skadad sele bör skäras bort släpet och ersattes med en ny på liknande typ. Göra anslutningarna är enkelt eftersom du bara behöver ansluta liknande-färgade trådar och skydda dem från väder och vind med eltejp. Addera Skydda Trailer Harness

En släpvagn sele kan pågå längre om den är behandlas på rätt sätt. Applicera elektrisk fett anslutningarna minst en gång om året. Detta minimerar risken för ren metall korroderar. När släpet lagras, se till att selen hålls från marken i ett läge som inte tillåter vatten att fylla kontakterna. När pluggning det in i fordonet, rikta in de två selar perfekt och driva dem tillsammans försiktigt. Om de är något ur läge, kommer du böjer stiften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68078.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.