DIY Generator Diagnostic

Generatorn är den del av elsystemet i bilen som håller batteriet laddat under drift. När en bil har svårigheter att komma igång, det spiltor eller andra elektriska anordningar i det börja fungera onormalt, då en generator diagnostiskt test är i sin ordning. Testa dina elektriska systemet noggrant för att avgöra om du behöver byta eller reparera din generator. Generator Symtom

Misstänker en felaktig generator om dina tänder börjar mörkna när du kör bil eller om du har problem med att starta bilen, enligt AA1Car.com. Dessa är bland flera symtom på en inte generatorn.

Kontrollera din generator fs din bil har en ljus generator streck och det flimrar när du startar bilen. Om batteriet blir urladdat lätt, får generatorn att gå dåligt, och det bör bytas ut.

Kontrollera remmen som förvandlar generatorn för slitage. Om bältet är sliten eller slitna, byt ut remmen och generatorn kan börja arbeta ordentligt igen.
Kontrollera batteri

Ibland när generator problem misstänks, problemet är med batteriet. Kontrollera ytan spänning för att avgöra om batteriet är det grundläggande problemet, enligt 2CarPros.com.

Anslut en voltmeter till de positiva och negativa polerna på batteriet när bilen inte är igång. För de flesta korrekta resultat gör detta på morgonen efter att bilen har suttit över natten. Spänningen Mätaren ska läsa mellan 12.5 och 12.8 volt. Om mätaren visar mycket mindre än detta, är batteriet börjar att misslyckas och generatorn kan vara i gott skick. Byt ut batteriet för att lösa problemet.
Generator Spänning Testa

När batteriet och bandet har kunnat uteslutas, testa generatorn själv. Utför en utspänning prov på generatorn på samma sätt som du testade batteriet. Anslut terminalerna på voltmeter till motsvarande uttag på batteriet.

Starta bilen medan testet utförs för att bestämma spänningen som skapas av generatorn. Avläsningen på mätaren bör vara mellan 13,6 och 14,3 volt. Om behandlingen är av märket, så är det troligt att generatorn behöver bytas, enligt 2CarPros.com.
Strömstyrka Testa

Testa strömstyrka utgång generator med en hjälpare. Anslut strömstyrka mätaren till batteriet på samma sätt spänningen mätaren var ansluten.

Har din hjälpare starta motorn och slå på alla tillgängliga elektriska tillbehör i bilen --- lampor, radio, Varselljus, vindrutetorkare och allt annat som kräver el. Säg åt dem att rev motorn något, håller på ca 1200 rpm.

Med allt detta händer, kontrollera strömstyrkan mätaren. Generatorn ska producera nära de maximala ampere den var avsedd för. Om generatorn är en 90-amp modell, bör behandlingen vara runt 88 ampere. Stoppa testet strax efter behandlingen, eftersom generatorn inte är avsedd att användas under långa perioder vid maximal effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64568.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.