Vad kan bränsle Översvämning av en motor Orsak ?

Fordonsmotorer måste ha en lämplig mängd luft och bränsle för att köra . En motor översvämmad med för mycket bränsle kommer inte att starta normalt . Bilar med förgasarmotorer vanligen översvämningar med bränsle , men det kan också förekomma på bilar med insprutningssystem . Symtom

En motor översvämmad med bränsle kommer orsaka att fordonet gaslukt . Motorn kommer vev men inte startar , och kan spotta . Svart rök kan komma ur avgasröret när bilen startas .
Orsaker

En orsak till bränsle översvämningar pumpa på gasen när du startar motorn . Pumpning pedalen skapar överflödig gas i motorn som kan suga tändstiften . Våta tändstift kan inte generera tillräcklig spänning för att bilda en gnista , som förhindrar antändning . En annan orsak är smutsigt bränsle injektorer , eftersom de kan vara öppna och ge för mycket bränsle i motorn .
Lösningar

Låt fordonet att sitta 15 till 20 min med huven öppen för att låta överskottet bensinresterna avdunsta. Därefter försöker starta bilen igen och inte pumpa gasen . Ta bort tändstiften ger dem möjlighet att torka snabbare . Utför regelbundet underhåll av fordon på bränslesystemet för att hålla den ren .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65972.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.