Symtom på en dålig IAT Sensor

En bils insugsluftens temperatursensor ( IAT ) ändrar hur det fungerar baserat på lufttemperaturen i fordonets intag . Om IAT-givaren inte fungerar , kan det påverka hur dess datorn gör temperaturen justeringar . En dåligt fungerande IAT sensorn kan orsaka flera problem med fordon . Utökad Starttid

En dåligt fungerande IAT sensorn kan orsaka din bil att ta längre tid att starta på kalla morgnar . Den felaktiga IAT sensorn berättar bilens dator att luften i intaget är en annan temperatur än den faktiskt är , och kan orsaka att fordonet inte leverera korrekta bränsleblandningen till motorn .
Öka bränsleförbrukningen

temperatur bilens intag påverkar den mängd bränsle som behövs för att korrekt använda bilen . Om IAT inte fungerar korrekt , kan bilens dator tror bilen behöver en starkare bränsleblandning och göra att bilen förbrukar mer bränsle än vad den normalt gör .
Check Engine Light < br >

Om din IAT sensorn inte fungerar och bilens sinnen dator det genererar en felkod som orsakar bilens kontrollera motorn ljus att komma på i instrumentbrädan . Om din IAT orsakar ditt ljus kontrollera motorn för att komma på , kan du bifoga fordonet till en felkod läsare och en felkod kommer upp som motsvarar IAT problem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66015.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.