Felsökning av en Chevy Bränslesystem

En Chevrolet bränslesystem är en del av bilens drivlina. Kontroll av systemet är samma process som felsökning av motorn. Detta kan göras för hand, men med bilens On-Board Diagnostic systemet kommer att spara mycket tid. En Chevy Powertrain Control Module håller reda på fel och fel i motorn, bränsle och utsläpp system. När ett problem presenterar sig själv, skapar PCM en diagnostisk kod. Åtkomst till PCM kommer att leda dig till en lista över dessa koder och de problem som är ansvariga för dem. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Leta två listor med OBD-II koder och deras definitioner. Du måste hitta de generiska koder som är universella för alla OBD-II-kompatibel fordon. Din skanner handbok kommer troligen att ha dessa koder och kodning definitioner. Du kommer också att behöva hitta General Motors "kompletterande lista, vilket gäller alla fordon i GM familjen. De flesta scanners handböcker saknar dessa koder, och du kommer inte hitta dem i din Chevrolet bruksanvisning. Du kan antingen hitta dessa koder på nätet för gratis eller hitta dem en Haynes reparationshandbok.
2

Läs igenom koderna. Med en highlighter, markera de koder som behandlar bränslesystemet. Koder P0001 genom genomgående P0004 behandlar bränslevolymen regulator, till exempel. Om du vill vara noggrann, kontrollera utsläppen systemet också, som kommer att innehålla komponenter såsom avgasåterföring (EGR).
3

titta under din Chevrolets instrumentbräda. Där hittar du en dator utlopp kallas Data Link Connector. DLC är oftast gjord av svart eller grå plast, och det finns 16 stift receptorer. DLC kommer att finnas i olika områden, beroende på modell och år för Chevy du äger. För de flesta Chevrolet, är det oftast i närheten av rattstången. Det ska bli upptäckt och lätt att komma åt.
4

Bifoga en OBD-II-skanner till dess diagnostiska kabel. Anslut kabeln till din Chevy DLC. Slå på scannern.
5

Sätt in nyckeln i din Chevy tändning och slå på elsystemet på. Detta kommer också att slå på Chevrolets PCM. Men, kan du äger ett varumärke av scanner som kräver en motor som är igång. Om så är fallet, vrid nyckeln hela vägen och starta motorn.
6

Vänta skannern och din Chevy PCM till gränssnitt med varandra. Detta tar bara en sekund. Många skannrar är förinställd för automatisk kod hämtning, men om du inte äger en av dessa enheter, måste du ange en "hämta" eller "läs"-kommandot. Alla apparater fungerar annorlunda efter märke, med olika knappars utseende. Exakta instruktioner finns i enhetens handbok.
7

Läs igenom alla koder på skannerns skärm. Rådgör dina resurser från steg 1 och 2. Eliminera eventuella koder som inte handlar med bränslesystemet och göra en detaljerad lista, inklusive både den alfanumeriska OBD-II-kod och OBD-II-kodning definition.
8

Förvandla din OBD-II scanner och ta bort dess kabel från DLC. Stäng av motorn och det elektriska systemet.
9

Öppna din Chevy huva och börjar felsöka varje område som handlar om bilens bränslesystem. Beroende på problemet, kan du behöva lyfta bilen och stödja den på pallbockar. Undersök inte bara problem i samband med de koder du hittade, men de system och områden kring dessa problem. Till exempel, om det finns ett fel eller ett problem med ett tändstift, kan du behöva titta på alla tändstift. Om en kod detaljer problem med ett EGR-sensor, ta hela EGR-systemet.
10

Kör fordonet till en General Motors-godkänd mekaniker om du inte kan lokalisera problemet med din bil. Anpassa förteckningen över koder med dig som detta kommer att spara mekanikern tid. Det kommer också att spara i diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67072.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.