Vilka är orsakerna till Front End Gnälla på hastigheten i en 2002 KIA Sedona?

Kia introducerade sin Sedona minivan 2002. Denna minibuss kom i två utföranden: EX och LX. Båda utföranden kom utrustad med en 195-hästkrafter, 3,5-liters V-6. Med tiden kan den Sedona utveckla en whining eller surrande ljud från den främre änden. Detta ljud kan orsakas av många saker, av vilka några är mindre problem och andra som är betydligt allvarligare. Däck

däcken slits ut med tiden och ibland de slits ut i ojämna mönster. En av dessa mönster är när slitbanan blir ryckig. Denna choppiness kan orsakas av några saker, men det är oftast på grund av dålig inriktning eller brist på däckets rotation. Den choppiness orsakar en humming eller pipande ljud från den främre änden. Det enklaste sättet att avgöra om detta är ditt problem är att rotera däcken främre till bakre. Om bruset flyttar till baksidan, då vet du att däcken har problem.
Hjullager

hjullagren på fronten är det som tillåter framhjulen att rotera fritt. Med tiden kan dessa lager förlora sin smörjfett eller bli förorenat. När detta händer, kommer lagren att börja göra ett vinande eller gnisslande ljud från främre änden. Ett enkelt sätt att kontrollera om de främre lagren är problemet är att lyssna efter en ökning av ljudet när jag slår fordonet i en riktning. Medan lagren är inte nödvändigtvis lätt att byta ut, är detta inte en större reparation.
Bromsar

Bromsok använda en kvadratiska o-ringen inuti bromsok att dra bromsok tillbaka när bromspedalen släpps upp. När fordonet åldrar, kan tjockleken dra inte fullt ut och låta bromsbeläggen att lätt gnugga rotorerna. Denna gnidning kan skapa ett vinande eller surrande ljud från den främre änden. Ett enkelt sätt att kontrollera detta är att röra vid fronten fälgar efter körning. Om en av fälgarna är betydligt hetare att de andra, är chansen att bromsoket sticker.
Drivaxlar

2002 Sedona är en framhjulsdriven minibuss och har en främre drivaxel på båda sidor av fordonet. Dessa axlar har fett inuti dem att hålla de rörliga delarna välsmord. Med tiden kan de gummistövlar håller fettet spricka, vilket gör att fett att sippra ut. Avsaknaden av fett kan skada axelns rörliga delar som orsakar ett svagt vinande ljud från framvagnen. Det bästa sättet att diagnostisera detta är att höja fronten på bilen och inspektera gummistövlar på axlarna.
Transmission
p Detta är det värsta stället att ha en vinande ljud från. Transmissionen har ett distinkt ljud som kommer direkt från motorrummet. Transmissionen bygger på regelbundna oljebyten för att hålla vätskan fräsch och ren. Med tiden kan gamla vätskan förlorar sina smörjande egenskaper, vilket orsakar inre transmission skador. Dessa skador resulterar ibland i ett vinande ljud från fordonets front. Det bästa sättet att kontrollera om överföring skador är att dra växellådans oljestickan och kontrollera vätskenivån i ett par saker: metalliskt skräp, nästan svart i färgen, klibbighet eller en bränd lukt. Om någon av dessa förutsättningar föreligger, föreligger intern överföring skador och en dyr sändning översyn krävs typiskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67218.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.