Felsökning 1988 Chevy Cheyenne Truck Koder

Diagnostiska koder skapas när ett fel uppstår i motorn på din 1988 Chevy Cheyenne lastbil. Motorn tolkar fel, skapar en kod och lagrar den i datorn för hämtning. Åtkomst till koden och ta reda på vad det betyder hjälper dig spåra källan till problem och reparera det. Använd en scanner för att dra koden eller gå till en bil delar butik som Auto Zone eller Napa Auto Parts för en diagnostisk kontroll kostnadsfritt. Saker du behöver
OBD l scanner
Repair manual
Visa fler instruktioner
1

Hämta motorn koder från din 1988 Chevy Cheyenne. Med hjälp av en diagnostisk scanner är det enklaste sättet att dra felkoder. Anslut skannern i testporten under förarsidan streck, vrida om nyckeln "On" och följ anvisningarna på skannern för att läsa koderna. Koderna visas på skärmen av skannern.
2

Konsultera en reparation eller instruktionsbok för betydelserna till koderna. Varje kod anger ett annat system fungerar, pekar på källan till problemet. Koder är också tillgängliga online. Klicka på länken i "Resurser" för en lista av GM-koder och deras betydelse. Addera 3

adress angiven problemet. Till exempel indikerar en kod som anger ett rikt bränsle-till-luft-förhållandet vanligtvis en dålig syresensor. Byt den misstänkta defekta delen.
4

Rensa den ursprungliga felkoden. Använda skannern som i steg 1, först koppla in den och vrida om nyckeln "On." Dra koderna och välj alternativet för att klara dem.
5

Testa Chevy för felkoder igen efter att ha kört flera gånger. Om reparationerna upp problemet, koderna kommer inte dyka upp igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65553.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.