Hur man läser Elektriska symboler för Automobiles

På en bil kopplingsschema, är symboler som används för att förmedla de platser och typer av de komponenter som används i bilens ledningar. Dessa symboler kan vara förvirrande om du inte kan lära dig att läsa dem. Mest fordonsindustrin kopplingsscheman använder samma standard elektriska symboler för att visa platsen för grundläggande komponenter såsom växlar och batterier. Andra symboler betecknar tråd storlek och färg, eller fungera som en förkortning för en gemensam elektrisk term. Saker du behöver
Automotive elektriska
diagram
Visa fler instruktioner
Grundläggande Symboler
1

Hitta en switch genom att hitta en pil som avbryter den raka linjen i en tråd genom att vinkla bort från linjen. Denna pil pekar på en låda. En streckad linje kurvor från rutan tillbaka till tråden för att visa att en krets är klar när brytaren är stängd.
2

Hitta ett batteri genom att placera en serie av fyra linjer vinkelrätt mot ledningar. Dessa rader alternera en lång rad med en kort linje. Ledningarna fortsätter efter denna uppsättning linjer.
3

att hitta en resistor, leta efter en rad som sicksackar fram och tillbaka med tre toppar på vardera sidan av linjen.

4

marken ligger genom att leta efter den tråd som slutar vid en punkt med koden "G100" bredvid. Punkten verkar sitta på tre små linjer som gradvis blir kortare.
Wire storlek och anslutning
5

Hitta trådens diameter genom att lokalisera ett antal placeras bredvid viran. Detta nummer föregår vanligen en kod för färgen på tråden.
6

Lokalisera färgen på tråden genom att hitta tre bokstäver för färg tryckt nära tråden markeringen på diagrammet. Ett exempel på denna kod är "BLK" för svart.
7

Följ en tråd tills den möter en annan tråd. En anslutning betecknas med en punkt. Om ledningarna korsar och är inte ansluten, kommer en tråd verkar stöta upp över den andra tråden och ingen prick skrivs.
Förkortningar
8

strömstyrkan av en kopplingskortet hittas genom att placera bokstaven "A" tryckt bredvid ett nummer. Hitta genomslaget genomföringen genom att placera symbolen
9

"P100".
10

Hitta symbolen "C1". Denna symbol står för anslutningskontakt identifiering.
11

Leta upp symbolen "B +." Detta betecknar också ett batteri anslutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67317.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.