Felsökning av en 2004 Honda Accord Motor

Om en 2004 Honda Accord motor utvecklar ett problem, kommer du att märka hur bilen hanterar på vägen, om accelerationen släpar, eller om du hör oregelbundna ljud. Felsökning en motor genom trial and error kan vara tidskrävande, dels för att det finns områden inom motor som inte är lättillgänglig. Du kommer att eliminera en massa slöseri med tid om du använder Hondas On-Board Diagnostic systemet. Den övervakar rutinmässigt drift och register fall av funktionsfel. Datorn kommer att säga, i huvudsak, var du ska börja felsökningen. Saker du behöver
OBD-II diagnostik scanner
Visa fler instruktioner
1

Hitta Accord diagnossystem utlopp under instrumentpanelen, längst till vänster om rattstången , bredvid kick panel.
2

Scannern ansluts till denna diagnosuttag. Skannern kommer att ha en kabel med en 16-fronter anslutning som passar i uttaget. Operativa förfaranden skiljer sig från märke av diagnostiska scanner, så rådfråga din skannerns manual.
3

Slå på skannern om du inte äger en som själv aktiverar.
4 < p> Slå på Accord elsystem på eller starta motorn, beroende på vad din skanner kräver.
5

Hämta de pågående och felkoder. Om din skanner inte är programmerad för att automatiskt göra detta, måste du knappa in ett "läs" eller "scan"-kommandot. Eftersom knappkonfigurationer skiljer sig med märket av diagnostiska scanner, måste du rådfråga din skannerns manual för exakt. Lägre end skannrar min kräver helt enkelt trycka på en knapp märkt "Scan." Nyare och tekniskt sofistikerade skannrar kräver bläddra igenom menyerna.
6

Läs alla koder på skannerns skärm, men uppmärksamma felkoder först. Den Accord diagnossystem kallar dem "fel" eller "felkoder" eftersom de har hänt oftare. "I väntan koder" används för slumpmässiga händelser och frågeställningar som utvecklas på problem.
7

Rådgör skannerns manual för kodning definitioner. De flesta handböcker kommer att lista de generiska OBD-II-koder med beskrivningar. Honda har kompletterande koder som inte får vara i din manual. För dessa definitioner, konsultera webbplatser som OBD-codes.com eller codes.rennacs.com. Gör en lista på de specifika frågor som måste lösas, och prioritera dem.
8

Stäng av Accord motor och /eller elsystem. Stäng av skannern och ta bort kabeln från diagnosuttag.
9

Öppna Accord motorrum, och använd din lista över problem som utgångspunkt för vidare utredning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66328.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.