Chevy Malibu Felsökning

Mycket kan gå fel med en Chevy Malibu, på grund av bara normalt slitage. Kontrollera hela fordonet för hand kan vara tidskrävande, särskilt om du inte vet det exakta problemet. Det finns ett sätt att snabba på processen. Den Chevy Malibu är utrustad med ett antal diagnostiska datorer och sensorer. Dessa system kan ge dig en lista över alla de problem som nyligen har utvecklats. Åtkomst vart och ett av dessa system kräver samma procedur. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna Chevy Malibu s chaufför-sidodörr. Ta plats bakom ratten och sätter nyckeln i tändningen. Starta motorn. Instrumentpanelen tänds. Låt lamporna lösa, men anteckna vilka varningssignaler som indikerar lamporna fortfarande är aktiva. Till exempel, en aktiv "tjänsten motorn snart" ljus innebär att du kommer att ha tillgång till bilens On-Board Diagnostic systemet. En aktiv ABS ljus innebär att du kommer att behöva kontrollera det låsningsfria bromssystemet.
2

Vrid motorn och elektriska systemet. Lämna nyckeln i tändningslåset.
3

Hitta Malibu s Data Link Connector. DLC kan hittas under instrumentbrädan och till vänster om rattstången. Oavsett systemet och skanner du väljer, är DLC porten som ska användas. Till exempel, OBD-II, ABS och däcktrycksövervakning skannrar System går alla igenom DLC.
4

Bifoga din diagnostiska scanner till Malibu s DLC-port. Alla skannrar använder en diagnostisk skanner som slutar i en 16-polig kontakt. Sätt in kontakten i det DLC.
5

Slå på scannern. Vrid nyckeln i Malibu tändning och få upp bilens elsystem. Vissa typer av diagnostiska hårdvara behöver också en aktiv motor. Om du använder en sådan anordning, starta Malibu motor.
6

Ange ett "read" eller "hämta"-kommandot i enheten. Hur man gör detta inte bara skiljer sig med märket av enhet du använder, men systemet anordningen är avsedd för. Följ de exakta instruktionerna som erbjuds i din handbok.
7

Ge din enhet en sekund att samverka med det avsedda diagnostiska systemet. När problem eller felkoder visas på enhetens skärm, kopiera dem på ett separat papper.
8

Slå upp de kodande definitioner för var och en av de koder som du kopierade. Vissa koder kan slås upp på manualen säljs med din diagnostisk hårdvara. Denna information kan inte vara komplett, dock. En OBD-II skanner handbok, till exempel bara innehåller grundläggande, standardiserade OBD-II felkoder. General Motors har en separat uppsättning koder. De flesta diagnostiska koder kan vara lätt att hitta på nätet.
9

Utreda komponenter enligt koderna på din lista. Till exempel, om du har OBD-II koder som indikerar problem med en viss tändning cylinder, kontrollera alla cylindrar. Om du hittar ett problem med ett däck sensor, ta de andra också.
10

Håll problemet listan. Skulle du behöva involvera en mekaniker, kommer denna lista täcka eventuella diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67174.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.