Hur vill kolla en System Air Ride

Air Ride system är i massor av fordon nuförtiden, men ibland de har problem. Air problem kan vara irriterande eftersom det är svårt att hitta en läcka när saken som läcker är inte synliga för blotta ögat. Men med några enkla arbete, kan du hitta läckan och fixa det själv. Eftersom alla luftsystem är annorlunda, kommer vi att hjälpa dig med de stora bitarna som gäller för alla Air Ride system, på det sättet, kan du åtgärda eventuella problem air ride. Saker du behöver
Sprayflaska
Vatten
Diskmedel
teflonband
butik trasa
Wrench in
buntband
fågelvägen Trådklipp
stripper
Avbitartång
Butt kontakter
12-volts relä
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
Fitting Läckor
1

Fyll sprayflaska med vatten och tillsätt några droppar tvål. Det måste vara tvål nog att bilda bubblor.
2

Spray rördelar och luft-line med tvålvatten blandning. Någonstans att du ser bubblor är där du har en läcka. Ibland tar det en liten stund för att bilda bubblor, och ibland bubblorna är små, men om du ser bubblor bildas, så har du en läcka.
3

släppa ut trycket i luften tankar med dräneringsventilen sitter på undersidan av tankarna.
4

Ta bort läckande montering med skiftnycklar. Rengör den ursprungliga gängtätning med en trasa och ersätt med Teflon tejp. Applicera tejpen så att den går runt beslaget två gånger.
5

tillbaka montering, var noga med att dra åt den ordentligt. Trycksätta tanken och kontrollera igen efter läckor.
Fågelvägen Läckor
6

Hitta en luft-line läckage genom att lyssna längs linjerna. Ett luftläckage börjar oftast i liten skala och avger ett högfrekvent ljud. Större läckor göra starkare ljud.
7

Byt ut luft-linje med en av de rätt diameter. För att bestämma diametern, ta bort raden helt från fordonet och ta den till en butik som Hose Ström eller Granberry. De kan bestämma diametern. Alternativt kan det märkas på sidan av linjen, men det är inte så troligt.
8

tillbaka linjen. Luft-line läckage bildas vanligtvis på grund av linjen skaver mot en annan del. Använd buntband för att fästa linan ordentligt så att linjen inte skaver mot någonting längre. Addera Test för elektriska problem
9

Kontrollera säkringarna relaterade till luft systemet. Om någon av dem är blåst, byt ut dem.
10

Kontrollera om makten på tryckvakten om kompressorerna inte slå på. Sond ledningarna med ett test ljus. Om den lyser med, har du makt och tryckvakten är inte ditt problem. Om den inte gör det, måste du byta ut tryckvakten.
11

bort tryckvakten på samma sätt du skulle ta bort en koppling, att följa samma process, med den enda skillnaden att de två elektriska kontakter, som måste kopplas bort före avlägsnande. När det är ersatt och ordentligt förpackade med Teflon per instruktionerna i steg 4 och 5 i den första delen, testa igen efter läckor.
12

Probe strömkabeln som går från reläet till kompressorn med hjälp av testet ljus. Den ska tändas när tryckvakten drivs. Om den inte gör det, byt reläet.
13

Koppla varje anslutningarna på reläet, och se till att notera vilken som är vilken. Anslut sedan kablarna till ett nytt relä och montera reläet på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64068.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.