Hur att kontrollera motorn Koder för en Chevy Avalanche

Tillverkade i 2002 har Chevy Avalanche integreras alltid en andra version av omborddiagnos (OBD II). OBD II universalized utrustningen och adaptrar som behövs för att diagnostisera kolla motor-koder på alla personbilar och lätta lastbilar. Före genomförandet av OBD II, datorer i bilar som skulle utlösa kontrollera motorn ljus (även känd som fel indikatorlampa eller MIL) att visas (vilket indikerar en motorkod) och används ofta anpassad utrustning för specifika märken och modeller. Medan OBD II skannrar var dyra och besvärliga att använda i början, finns det nu prisvärda pocket scanners för hem-mekaniker att diagnostisera sina egna fordon. Saker du behöver
OBD II ficka scanner med bruksanvisning
OBD II diagnoskoder
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr Chevy Avalanche . Böj över under förarsidan streck och lokalisera diagnoslänkmoden kontakten (DLC). Det är på vänster sida om ratten under instrumentbrädan. Denna 16-stift trapets-formad kontakt matchar formen på kontakten i slutet av sladden på fickan skannern.
2

Anslut fickan skanner i DLC. På grund av sin form, kan du ansluta bara det på ett sätt. Batteriet av Avalanche kommer att ge ström till fickan scanner så en "On"-knappen inte behövs.
3

Sätt tändningslåset i tillbehöret maktposition. Detta är också känd som den key-on/engine-off positionen. Batteriet ger ström till alla tillbehör utan att motorn är igång.
4

hänvisar till bruksanvisningen för fickan scanner. Det finns många märken med varierande möjligheter och de flesta av dem fungerar på liknande sätt. Operativsystem flesta skannrar fickformat är i grunden självförklarande.
5

Följ anvisningarna på menyn på fickan scanner och använda tillgängliga bläddringsknappen (er) att välja "felkoder" (diagnostiska felkoder) eller "Läs Codes" och tryck sedan på "Enter" eller "Sänd"-knappen. Det tar en stund för skannern att läsa några koder eller väntande koder.
6

Anteckna numren motorkod på Avalanche med en penna på ett papper. De flesta pocket scanners kan erbjuda en kort kod beskrivning eller kan helt enkelt visa antalet koden. P-koder (drivlina) är de vanligaste, men du kan se C-koder (chassi), U-koder (ogiltiga eller saknade data) eller B-koder (kropp).
7

Hänvisa numret till drifthandboken för fickan skannern. Vanligaste koderna listas i numerisk ordning och kommer att ge dig en allmän beskrivning av motorkod. Förstå denna beskrivning får inte sätta fingret på problemet med Avalanche och mer professionella diagnostik kan behövas. För de flesta P-koder (det vanligaste), kan du räkna oftast ut eller prata med en Biltema personen om hjälp att diagnostisera motorkod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64567.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.