Så här kontrollerar Charging System på en 1990 Honda Civic EX

Många oerfarna gör-det-själv mekaniker och även vissa professionella mekaniker tror att testa ett avgiftssystem innebär bara sondera batteriet och kontrollera om 14-eller-så volt. Detta är inte fallet, men som din 1990 Civic elsystem kräver en perfekt balans av både spänning och ampere för att hålla det hela igång och ändå ladda batteriet. En annan knepig situation att testa din Civic s avgiftssystem tillämpar rätt belastning på systemet. Detta kräver ett speciellt verktyg som kallas en generator testare med integrerad kol högen. Du kan hyra det här verktyget från vissa bildelar butiker för bara en deposition. Saker du behöver
multimeter testare
Generator med integrerad kol högen
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kabelnätet på baksidan av generatorn. Kontrollera att den är ansluten till generatorn säkert och sönderdelade eller sprött. Om det finns några skador, byt ut kablaget.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur, ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren. Vrid tändningen till läge "Off".
3

Dra ledningsnätet från baksidan av generatorn. I kabelnätet, hitta den svarta kabeln med en gul rand, använd positiva ledningen av en multimeter för att sondera stiftet den ansluter till. Tryck på negativa multimeter kabeln till marken terminalen på batteriet. Kontrollera att spänningen som visas på multimetern är minst 10,5. Om det inte finns någon spänning eller det är mindre än 10,5, kolla säkring nr 14 i instrumentbrädan gruppcentralen och byt ut den vid behov. Om säkringen inte blåses, inspektera den svarta kabeln med en gul rand för defekter. Om spänningen är 10,5 eller högre, fortsätt till nästa steg.
4

Stäng av alla tillbehör. Flytta positiva multimeter sond till den positiva batteripolen och flytta negativa sonden till stiftet i sele ansluten till den vita ledningen med en gul rand. Instruera en assistent för att starta motorn. Kontrollera minst 10.5 volt på multimetern display. Om det finns minst 10,5 volt, gå vidare till nästa steg. Om spänningen är låg eller obefintlig, ta den vita ledningen med en gul rand för en paus, snitt eller kort. Reparera tråden och testa igen. Om det inte finns några fel i tråden, har den elektroniska styrenheten testat, eftersom det har förmodligen inte.
5

Slå strålkastarna på och titta på multimetern att sjunka till 0 volt. Om det sjunker till 0 volt, gå vidare till nästa steg. Om det fortfarande finns spänning, inspektera vit kabel med gul rand för defekter. Reparera eventuella defekter i tråden och gör om testet. Om tillståndet kvarstår efter reparation eller fanns det inga brister i tråden, har ECU testat, eftersom det har troligen misslyckats.
6

Stäng av motorn och låt den Civic sitta tills motorn är svalna vid beröring. Anslut den positiva (röda) kabeln på en generator testare med integrerad kol högen, även kallad en generator belastning testare, till den positiva batterikabeln, den ena med "+" ovanför den. Anslut den negativa (svarta) kabeln på generatorn testare till den negativa batteripolen, den ena med ett "-". Ovanför det
7

starta motorn och ha en assistent öka motorvarvtalet till 2000 rpm. Ställ generatorn testare att testa volt och slå på testarens "Load"-funktionen. Kontrollera spänningen läsning, det måste vara något mindre än 12 volt. Om det är mindre än 12 volt, byt generatorn.
8

Slå generatorn testare att mäta strömstyrka, med "Load"-funktionen fortfarande på, och instruera en assistent för att hålla motorns varvtal på 2000 rpm. Läs strömstyrkan nivån på generatorn testaren. Den korrekta läsningen av denna generator är ungefär mellan 40 och 30 ampere. Om generatorn inte är inom specifikationen, byt generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68500.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.