Felsökning av en GM 400 Turbo

General Motors Turbo Hydramatic 400 var en av de mest populära automatväxellådor under 60 och 70-talet, och fortsätter att vara populär även i dag. Den var avsedd för hög effekt bilar och skiftade så snabbt och hade sådana effektiva utväxling att det kan slå de flesta manuella växellådor. Det har skuggan tekniskt med dubbelkoppling sändningar nu men dess billiga pris har hållit det vid liv i hot rod-kretsar. Men det finns några frågor som kan uppstå i Turbo 400, det vill säga skador från off logistikfrågor eller stora tillförseln vridmoment. Instruktioner
en

Inspektera botten av transmissionen först. Den originalet överföring pan är Texas formad och är märkt GM eller någon av deras varumärken. Lastbilen monterad Turbo 400 s kommer att ha en mycket djupare pan för ökad kapacitet medan den vanliga sedanmodell kastruller kommer att vara relativt tunn. Inspektera pan för läckor eller sprickor (Truck Mounted pannor är ofta påverkat vid off road körning). Om pannan är en ersättning pannan från en tredje part tillverkare då metallen kan vara för tunn och kan spricka vid normal användning. Om en aluminiumpanna har installerats inspektera för eventuella deformationer i pannan, eftersom aluminium kan böjas lättare än stål.
2

Kontrollera nivåerna transmissionsolja. Om sändningen är slut häll sedan tillräckligt för att föra den till den rekommenderade nivån för din bil eller lastbil. Kontrollera också dina underhållsdokumentation för sista gången du ändrat transmissionsoljor, ersätta vätska om det behövs. Vända bilen på och lyssna på den tomgång, bör du bara få höra motorn mullrar på denna punkt, om överföringen är slipning då växlarna har lossnat. Turbo 400 måste byggas om eller ersättas om höljet är sprucket.
3

Shift Turbo 400 i enhet och lyssna på växeln changes.There bör inte vara högt näven eller knaprande. Om det då växlarna kan vara ur läge eller tänderna kan brytas av planethjulen. Kontrollera också att din motor inte utvecklas över 500 hästkrafter eller vridmoment. Om din motor gör mer än så då Turbo 400 inte kan klara av påfrestningar och kommer att hålla på att bryta. Uppgradering till en Turbo 450 eller annan tung automatlåda krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67787.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.