Min 1998 Mercury Sable startar inte

Det finns ett par saker som kan orsaka en Mercury Sable inte starta, men med tanke på åldern på en 1998 års modell, kan det finnas både elektriska och mekaniska problem som orsakar detta. Om lämpliga underhållsintervall har följts, är den mest sannolika boven i dramat bara ett dött batteri. Det finns ett antal åtgärder som kan vidtas för att fixa ett dött eller döende batteri, och se om det finns mer allvarliga problem som hindrar bilen från att starta. Instruktioner
1

Starta Mercury stabil som du brukar göra. Lyssna på motorn tuff, vilket indikerar att den vänder över. Om det inte finns någon puttra, sedan titta på instrumentpanelen tänds. Om lamporna inte tänds, eller om de bara flimmer, då batteriet är döda eller döende.
2

Stäng bilen utanför och pop öppna huven. Inspektera bilbatteriet för skum. Om det skummande, är batteriet läcker syra och en bärgningsbil behövs. En professionell mekaniker har att ta itu med batteriet på grund av risken för frätskador. Om det inte finns någon skum, slå till batteripolen klämmor med en sko, eftersom klämmorna kan behöva återansluta. Försök starta Mercury igen. Om det fortfarande inte startar, behöver batteriet bytas ut, eller den behöver ett hopp.
3

Snabbstarta Sable genom att först se till att kvicksilver är avstängd. Park en fungerande bil huva-till-hood med Mercury. Öppna båda huvor. Anslut ena änden av den röda startkabeln till pluspolen på Sable och den andra änden till pluspolen på den andra bilen. Anslut ena änden av den svarta kabeln till den negativa polen på den andra bilen och den andra änden till en ren metall del av Sable. Starta fungerande bilen, låt den gå på tomgång i fem minuter, och sedan starta Mercury. Låt Mercury kör på plats en halvtimme att ladda batteriet helt. Men om detta inte fungerar kan batteriet vara bortom väckelse och behöver bytas ut.
4

Byt batteriet i Sable genom att först stänga av bilen. Ta av batteripolen klämmor, genom att skruva bort O-ringen klämmor med en platt skruvmejsel, och ta bort de fasthållande klämmor med platt skruvmejsel. Dra ut batteriet i handtaget och skjut in det nya batteriet. Skruva ner de kvarhållande klämmor och elektriska klämmor, var noga med att du inte drar åt skruvarna. Försök att slå på Sable på. Om bilen tänds men motorn startar inte, får motorn att översvämmas.
5

Aktivera "Clear Flood"-läge som kommer att klara en översvämmad motor. En översvämmad motor är när det finns bränsle på tändstiften som hindrar dem från gnistbildning. För att aktivera Clear Flood läge, måste du trycka ned gaspedalen hela vägen till golvet, innan upprepade vrida tändningen till läge "ON". Detta utlöser Clear Flood-läget, vilket gör luften motorn pumpen istället för bränsle, alltså torka tändstiften. Gör detta i fem minuter, ta sedan bort foten från pedalen och vända bilen av, ta nycklarna ur tändningen. Efter en minut, bör bilen starta. Om det fortfarande inte, kan det finnas mekaniska problem som kräver en professionell mekaniker med diagnostisk utrustning för att åtgärda dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66309.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.