Hur man berättar när en bränslepump Breaks

Bränslepumpen är en viktig del av bilens utrustning. Det pumpar bränsle till motorn och, om det inte fungerar, kommer din bil inte köras. Bilar är komplicerade maskiner och om något är galet, kan du vara osäker på om problemet ligger hos bränslepumpen. Emellertid är det möjligt att diagnostisera detta problem utan hjälp av en mekaniker. Om du tror att din bränslepump har gått sönder, ta bilen till en mekaniker så snart som möjligt för att få det fasta eller byt pumpen själv. Saker du behöver
gnistprovare
Fuel flow mätare
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn. Om din motor inte startar, kan detta vara ett tecken på att din bränslepump har brutit. Dock behöver du även att utesluta andra orsaker först.
2

Kontrollera gnistan. Anslut en testare tändstift till en plugg tråd och se till testaren är jordad i motorblocket. Vrid nyckeln i tändningslåset och testare bör gnista. Om detta händer, är gnistan inte problemet. Men om du inte ser några gnistor samtidigt som du vrider på tändningen, kan ett elfel vara orsaken bakom dina motorproblem. Rör inte vid något av gnistan trådarna vid utförandet av testet, eftersom de kommer att elektrifieras.
3

Lyssna på bränslepumpen samtidigt som du vrider nyckeln i tändningslåset. Om pumpen fungerar, borde det inte göra en tyst buller. Men om du inte kan höra något, kan detta vara ett tecken på att pumpen inte fungerar.
4

Mät bränslemängden. Även om din bränslepump fungerar, om det inte transporterar tillräckligt med bränsle till motorn då detta kan orsaka problem med bilen. När bilen är avstängd, anslut en mätare bränsleflödet till bränsletillförseln linjen. Relät pumpen och mäta mängden bränsle som går igenom i 30 sekunder. En läsning av ca 1 liter är normalt för denna tidsperiod.
5

Kontrollera bränsletryck. Starta motorn och dra ur vakuumslangen och bränsle regulator. Trycket i bränslesystemet är vanligen ca 8 psi med vakuumslangen ansluten men detta bör öka till 12 psi med urkopplad slang. Om trycket inte ändras, kan det finnas ett problem med din pump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66710.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.