Felsökning luftkonditionering på en 2001 Jeep Cherokee

Beroende på vilken typ av klimat du bor i, köra bil utan luftkonditionering kan vara nästan omöjligt. Men under år av användning, många Jeep Cherokee luftkonditioneringssystem börjar arbeta mindre effektivt, vilket gör sommaren kör mycket varmt och obekvämt. Innan reparera detta problem, bedöma vad som orsakar det genom felsökning av systemet för att se varför den iskalla luften som en gång var blåser ut ur lufthålen är nu varmt. Saker du behöver
A /C tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Slå på din jeep motor och slå på luftkonditioneringen. Låt den gå på tomgång och kontrollera att se till att den elektriska fläkten framför luftkonditioneringen kompressorn är på. Om det inte är, då detta kan orsaka din klimatanläggning att utföra dåligt på tomgång.
2

Peka på lågt tryck röret (de två rör som leder ut ur din Jeep luftkonditionering kompressor, det kommer att vara den större en) för att se om det körs kallt. Om röret inte är kallt vid beröring, då din kompressor inte fungerar eller ditt system behöver mer köldmedium. Stäng av bilen och koppla in en luftkonditionering tryckmätare till
3

de höga och låga tryck sidorna av din klimatanläggning. På en 80 grader dag, bör i underkant för din Jeep vara mellan 32 och 41 psi och den höga sidan bör vara mellan 200 och 260 psi. Om din Jeep psi är under detta, ladda systemet med mer köldmedium. Se din bruksanvisning för ytterligare psi siffror.
4

Låt någon annan gå i bilen och starta motorn. Sedan har slå dem på luftkonditioneringen när du tittar för att se om kompressorn slås på. Om den inte gör det, är kompressorn felaktig och kan behöva bytas ut. Detta är troligen det problem om du luftkonditioneringen blåser varm luft hela tiden.
5

Använd tvålvatten på gummislangar för ditt luftkonditioneringssystem. Om vattnet börjar bubbla upp, då luft läcker ut från systemet och luftkonditioneringen är att förlora köldmedium. Detta kommer att orsaka din luftkonditionering gradvis förlorar kyleffekt. Om detta är fallet, kommer den felaktiga slangen behöver bytas eller lagas.
6

Kontrollera om luftkonditioneringen körs svalt sedan plötsligt slutar fungera efter ett antal minuter. Om detta händer, slå av luftkonditioneringen för en stund och försök sedan igen. Om samma sak händer, kan det vara för mycket luft i systemet, vilket gör att fukten i rören att frysa och så småningom blockera köldmedium cirkulation. Om detta är fallet, vakuumpump systemet och ersätta det med nytt köldmedium.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64099.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.