Hur man kan eliminera Jeep Wandering

När du kör på vägen, tar du ibland båda händer från ratten. Detta kan orsaka din Jeep att styra sig själv, eller svänga till endera sidan av vägen. Denna självstyrning kallas vandrande. Wandering kan orsakas av en enda problematisk källa i din Jeep styrning, fjädring, däck eller bromsar. Lokalisera och eliminera källan eller källorna av vandrande kommer att hålla jeep från vandrande. Vissa fordon kan vandra så illa att det faktiskt orsakar en dragande känsla åt vänster eller höger när du har händerna på ratten. Saker du behöver
assistent eller andra person
2-ton eller större kapacitet domkraft
2-pallbockar
Level yta domkraft (Obligatoriskt) katalog ringtryckmätaren
Däck järn
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Ta Jeep ut för en provkörning. Testa att köra jeep kan ge dig några ledtråd till källan av vandrande problemet. Accelerera till ca 35-miles per timme, och släppa ratten. Om fordonet gör en plötslig svänga i endera riktningen, då har du förmodligen en anpassning problem. Bara för att vara säker dock, accelerera till samma hastighet igen och tryck försiktigt bromsarna. Om fordonet svänger snabbare eller hårdare än din främre bromsarna inte stoppa fordonet jämnt. Återgå till Jeep till din inspektion område eller workspace.
2

Höj framsidan av Jeep, med en 2-tons domkraft eller jack med större kapacitet. Placera pallbockar precis innanför antingen främre nedre länkarm, under den främre rambalkar. Tillåt suspensionen att hänga fritt för denna del av inspektionsprocessen.
3

Lay nedanför den främre änden av Jeep innanför den främre hjulet området, på vardera sidan av fordonet. Placera handen fysiskt på dragstång, som förbinder Styrspindlar till styrväxel eller styrstag.
4

Be en assistent till vicka hjulet och däcket på samma sida av fordonet som du är placerade. Be honom /henne att vicka hjulet från sida till sida, placera hans /hennes händer på främre och bakre slitbanor av däcken. Om du känner en knackning på dragstång, flytta handen mot ratten änden av dragstång, medan om det blir svagare, så din inre styrstag är den skyldige.
5

Fråga din assistent vicka däcket i samma läge som du sitter från topp till botten. Inspektera för någon rörelse i de nedre och övre kulleder från Jeep. Varje pjäs eller knackar känsla från topp till botten indikerar en dålig kulled, som kommer att behöva bytas ut. Bad kulleder kommer att orsaka ett fordon blir ur läge och orsaka en vandring i styrningen. Kulleder är den viktigaste länken mellan styrning och fjädring. Använd en ficklampa för att se om det behövs.
6

Kontrollera däcktrycket på fordonet, med hjälp av en mätare däcktryck. Alla fyra däcken bör vara lika tryck. Ett lågtryck däck kan skapa tillräckligt med ökad friktion på vägen, att det bokstavligen kommer att sakta ner ena sidan av bilen. Detta drar från lågt däcktryck kan orsaka vandring.
7

bort framhjulet från Jeep och visuellt inspektera frambromsen församling. De främre kuddar ska bära jämnt, eller nära den. Om du märker att en dyna (vanligen baksidan) bär snabbare än den andra, sedan ditt bromsok kan sitta. I händelse av att din bromsok sticker, kan du utföra en egen bromsok tjänst slide smörjning som ska klara upp problemet. Om bromsok bilderna är alltför skadad, då är chansen din bromsok måste bytas också.
8

Upprepa steg 3 till 7 för att repetera hela denna besiktning på den andra framsidan av fordonet. Förutsätt inte bara för att bilen vandrar åt höger, att källan till problemet ligger på höger. En dålig dragstång som är missanpassade tån inåt, kan driva fordonet till motsatt sida av vägen.
9

Inspektera din främre och bakre stabilisator eller vingla barer. En böjd krängningshämmare kan orsaka ett fordon för att luta eller vandra till ena eller andra sidan. I händelse av att du hittar en böjd eller skadad krängningshämmare eller länkar, utbyte av felaktiga delar kommer att bli nödvändigt.
10

Har Jeep linje professionellt. Oavsett om du väljer att byta ut trasiga eller dåliga delar på egen hand, eller byta ut dem i en butik är helt ditt val. Med fordonet anpassas efter byte av den eller de delar som orsakar den vandrande, är avgörande för att hålla hela fordonet rulla rakt. Utföra hela denna kontroll på din jeep, ersätter defekt fjädring styrning eller bromsdelar, och anpassa fordonet, kommer att eliminera din vandrande problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67774.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.