Hur man kan stoppa en motor från överhettning

När din bil eller lastbil börjar överhettas det bästa att göra är att ta itu med detta problem omedelbart. En motor som är överhettning innebär att det finns en hel del påfrestningar på de interna och något inte fungerar korrekt. Om inte behandlas direkt, kan det leda till stora skador och pengar ur fickan för reparation. I den här artikeln får du lära dig att hantera denna typ av situation och sätt att hålla från att skada ditt fordon motor. Saker du behöver
Överhettning Knowledge Bil
Denna artikel
Visa fler instruktioner
1

Du kan berätta mycket enkelt om din motor är överhettad. Det är en temperaturmätare på instrumentpanelen. Nålen ska vara rätt i mitten mellan blått och rött eller varmt och kallt. Om nålen är i rött, dra över omedelbart. Du måste vidta åtgärder för att få motorn svalnat. När du drar över till sidan se till att din är säkert av vägen långt från trafiken.
2

När din dras över stängs bilen av. Vrid sedan nyckeln ett klick, och slå på värmen för fullt. Du kommer att vilja rulla ner fönstren och få ut ur bilen efter att ha gjort detta. Att sätta värmen på kommer hjälpa till att dra en del av värmen ut i motorrummet, medhjälp i kylningen.
3

Dra Huvlås till pop huven. Ut ur bilen, öppna huven och stötta upp. Var försiktig när du tar i huven kan det vara varmt.
4

Titta på motorn och se om du kan märka några uppenbara skador som kan orsaka att fordonet överhettas, t.ex. en trasig rem eller fläkt, kylvätska läcka eller någon form av skräp fastnat i motorn eller blockera kylaren.
5 p Om allt under huven ser visuellt normalt och det finns ingen ånga av rök från motorn, vänta i ungefär 15 till 20 minuter för motorn svalna och sedan försöka hålla upp det. Om temperaturmätaren är normalt kör din bil till närmaste bensinstation och har ser dem på det. Om motorn fortfarande överhettas det bästa alternativet är att ringa en bärgningsbil. Körning med en överhettad motor kan orsaka mer skada och kosta dig mer pengar i det långa loppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64273.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.