Tecken på en dålig generator

Generatorer är viktigt att bilen fungerar. De är små generatorer som håller batteriet laddat och vilken makt tändstiften och andra elektriska tillbehör i fordonet. Dessa generatorer varar inte för evigt, och det finns sätt att veta om generatorn är dålig så att fordonets passagerare inte är strandsatta. Nedtonade /Långsammare Tillbehör

Normalt när du slår på alla tillbehör såsom instrumentpanelen lyser, radio eller skygglappar, är det tillbehör drivs indirekt av generatorn, vilket håller batteriet laddat. När generatorn är dålig, men den kan inte producera tillräckligt med el för att driva alla elektriska tillbehör med maximal kapacitet. Instrumentbrädan och sänggavel lampor kan således dim, kan signallampor fungerar långsamt och musikspelare fungerar inte.
Hoppar

Generatorn är ansvarig för att hålla laddningen av Batteriet hög. När det inte fungerar, kan batterispänningen sjunka för lågt för att starta bilen. Om du upptäcker att din bil har behövt hoppar sistone eller att det ofta går helt död, då generatorn kan vara den skyldige.
Nätindikator

flesta fordon har ett batteri ljus någonstans på instrumentpanelen som indikerar batteriets livslängd. Om denna lampa tänds är batteriet ganska ny och har en avgift väl när den testades, och du har uteslutit en elektrisk kortslutning, då problemet kan vara generatorn.
Noise

Inuti generatorn finns flera delar som snurrar för att producera den elektriska strömmen. När dessa delar bli sliten eller bryta, är resultatet buller. Det låter oftast som ett rasslande eller dunkar. Lyssna noga när generatorn är igång för att se om du kan märka några ovanliga ljud. Addera Voltmeter Test

En voltmeter är en apparat som mäter spänning potential i en krets. När du placerar en voltmeter över batteriet med alla tillbehör som körs, bör spänningen inte gå under 13 volt. När tillbehör inte är igång, leta efter en spänning mellan 14 och 14,4 volt. Allt annat är ett tecken på att generatorn inte producerar tillräckligt med ström.
Överväganden

batteriet, generatorn och spänningsregulatorn alla arbeta tillsammans för att hålla elektriska komponenter bilen drivs på rätt sätt. Det kan bli kostsamt att byta ut generatorn om batteriet eller regulatorn verkligen är problemet, så försök att testa dessa delar separat för att ta reda på vilken komponent misslyckas. Också hålla i minnet att även en dålig generator behöver uppmärksamhet snabbt, kan ett bra batteri antagligen få dig hem eller till en verkstad utan alltför mycket besvär, det finns ingen anledning till panik. Om du tror att generatorn misslyckas, kör så få tillbehör som möjligt undvika mörkerkörning (du skulle behöva använda strålkastarna, som kräver ström), och inte köra någonstans om det inte är en nödsituation.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64265.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.