Toyota Camry 95 Distributör Coil Felsökning

Den 1995 Toyota Camry var tillgänglig som en coupé, sedan eller kombi. Alla tre typerna av 1995 Camry var utrustade med en 2,2-liters rak fyrcylindrig motor i basmodellen, med en valfri 3,0-liters V-6 finns som en uppgradering. En distributör stil tändning används i 2,2-liters motor på 1995 Camry. Ett fördelarlöst tändsystem används i 3.0-liters V-6, med individuella tändspolar ovanför varje cylinder. Testmetoder och specifikationer för motorstorlekar är olika. Saker du behöver
1/4-inch-drive ratchet
1/4-inch-drive hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Maskeringstejp
svart markör
Multimeter
Bladmått set
Visa fler instruktioner
2,2-liters tändningsfördelare och Coil Testing
1

Öppna huven och ställ prop stången. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, med en spärr och uttag. Ta av locket på luftrenarhuset. Lossa slangklämman som håller röret luftintaget till spjällhuset församling, med en spärr och uttag. Ta hela inloppsröret och filterhuset locket från motorn, och placera enheten bort från din arbetsyta.
2

Lokalisera tändningsfördelaren, strax under den övre insugningsröret på förarsidan av motorn. Placera flikarna maskeringstejp på alla tändkablar knutna till distributören. Märk trådarna från 1 till 4, med hjälp av stansade siffrorna på distributören som en guide, med en svart markering. Om siffrorna inte är närvarande, använder siffrorna 1 till 4 från vänster till höger på motorn, och markera varje tråd enligt sin position på motorn. Markera tråden center tändning med ett X.
3

Ta bort fördelarlocket montering bultar med Ratchet och uttag. Ta av locket från distributören. Markera positionen i slutet av distributören rotor i korrelation med distributören kroppen. Det är viktigt att du sätter rotorn tillbaka i exakt samma position varifrån du tog bort det. Ta tändningen täcker spolen damm från insidan av distributören, med en stjärnskruvmejsel eller Torx bit handen förare.
4

Vrid indikatorn på din multimeter till ohm inställningen. Sätt den röda proben från mätaren till den positiva polen, märkt med + och den svarta proben till den negativa terminalen märkt med det -, att testa de primära lindningen på spolen. Mätningen på en kall motor ska vara mellan 0,36 och 0,55 ohm. Mätningen på en varm motor ska vara mellan 0,45 och 0,65 ohm. Om motståndet mätning inte inom dessa specifikationer, är spolen dåligt och behöver bytas.
5

Sätt den röda proben från multimetern på "+". Placera den svarta proben på den höga spänningen post längst ned i mitten av spolen, och mäta sekundärlindningen på spolen. Mätningen bör vara mellan 9.000 och 15.000 ohm om motorn är kall. Mätningen bör vara mellan 11.400 och 18.100 ohm om motorn är varm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, byt ut spolen.
6

Sätt rotorn tillbaka till distributören, och se till att rikta in rotorn med märket du gjorde vid demonteringen. Mät luftgapet mellan rotorn och tändspolen, med användning av ett bladmått set. Mätningen mellan rotorn och spolen bör vara mellan 0,0008 och 0,0016 - i tusendelar av en tum. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, ta bort och byta ut hela distributör.
7

Placera röda sonden på multimetern på "Ne +" utsprång i den elektriska kontakten, för distributören . Detta är den yttersta utsprånget till höger. Placera den svarta proben till nästa stift, som är den "Ne-" stift. Mät motståndet mellan de två stiften. Måttet ska vara mellan 370 och 550 ohm om motorn är kall och mellan 475 och 650 ohm om motorn är varm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, byt ut hela distributör.
8

Placera röda sonden på "G+" stiftet av den elektriska kontakten, på distributören, vilket är längst bort stift till vänster om kontakten. Placera den svarta proben till nästa stift till höger, som är "G-" stift. Mät motståndet mellan de två stiften. Motståndet ska vara mellan 185 och 275 ohm om motorn är kall och mellan 240 och 325 ohm om motorn är varm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, byt ut hela fördelarenhet.
9

Montering av spolen och distributören är motsatsen till tår ner processen. Se till att du matchar markeringen på rotorn med huset märket. Dra åt alla skruvar så att de ligger tätt, så applicera vridmoment kan spricka eller skada plastdelarna. Montera tändkablar i den ordning som de togs ur fördelarlocket. Addera 3,0-liters V-6 Tändspole Testing.
10

Öppna huven och ställ prop stången. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en spärr och uttag. Ta bort de två muttrarna på framsidan av motorn V-bank lock, som täcker tändspolarna. Ta bort locket från motorn.
11

bort den elektriska kontakten från en enda spole. Mät resistansen mellan de två Elkontakt stiften på spolen, med hjälp av en multimeter på ohm inställning. Motståndet mellan de två stiften ska vara mellan 0,54 och 0,84 om motorn är kall, mellan 0,68 och 0,98 om motorn är varm. Om det mått du tar är inte inom dessa specifikationer, ta bort och byta ut tändspolen. Installera den elektriska kontakten om spolen är bra.
12

Upprepa Steg 2 i detta projekt för att testa de övriga tre spolarna. Byt ut enskilda eller samtliga slingor efter behov. Anslut den negativa batterikabeln när du är klar med testet eller byte av tändspolar. Dra åt ordentligt batterikabel, med en spärr och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68526.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.