Diagnostisera Bil startproblem

En utgångspunkt problem är en av de mest troliga problem som kan uppstå någon gång i livet av en bil. Det kan orsakas av en mängd felfunktioner, från batteriet till en sensor. Efter denna procedur kommer att påskynda processen att diagnostisera en start problem. Saker du behöver
Voltmeter
Battery Load Tester
Hydrometer
Set av antingen 1/4- eller 3/8-tums enhet uttag
6-tums förlängning
Ratchet
Gemensam skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln tills lamporna på instrumentpanelen tänds. Om streck lamporna inte tänds, batteriet eller batteriet anslutningar är misstänkt, och du har eliminerat ett problem motorprestanda. Om lamporna tänds, försök att starta motorn. Om motorn inte startar över (det bara gör ett klickande ljud), är batteriet misstänkte. Om lamporna är på och motorn blir över, men den startar inte, är frågan med prestanda. Gå till steg 2 om motorn inte slås över. Gå till steg 6 om motorn roterar men startar inte.
2

Inspektera batteripolen för korrosion och säkerhet. Rengör kontakterna om det behövs genom att blöta dem med vatten och hälla bakpulver på terminalerna. Den bakpulver neutraliserar syran och rensar terminalerna. Vänta terminalerna att sluta skumning och rengör med vatten. Ta bort den negativa polen och rengör det med en stålborste. Lämnar den negativa polen, ta ur positiva och rengör det med en stålborste. Sätt tillbaka kontakterna med positiva först. Kontrollera för att se om det löste problemet. Om inte ta voltmeter och kontrollera spänningen över terminalerna, blymönja av voltmeter på pluspol och svart på negativ. Det borde visa 12.3 eller bättre volt. Om spänningen är låg är det enligt laddad eller oförmögen att hålla en avgift. Ta locken bort batteriet och kontrollera cellerna en i taget med hydrometer. Hydrometern läsning bör vara samma på alla celler om alla celler är bra. Ett fulladdat batteri kommer att visa 1.260 specifik vikt på hydrometer. Kontrollera vattennivån i batteriet och fyll på efter behov med destillerat vatten.
3

tillbaka locken på batteriet och koppla lasten testaren till batteriet. Titta på spänningen när du trycker på knappen Ladda i fem sekunder. Notera hur mycket spänningen sjönk medan belastningen anbringas. Titta på batteriets etikett på toppen och leta efter CCA, eller kalla ampere vevar. Jämför detta med diagrammen på lasten testare för den storleken batteri. Till exempel bör en 550 kallstart amp batteri Tappa inte under 10,5 volt när en last anbringas. Detta skulle tyda på en dålig cell i batteriet och kräver byte av batteri.
4

Kontrollera den svarta minuskabeln där den fäster motorn och kontrollera att den är tät. Kontrollera pluskabeln och vara säker på att det är tätt på startmotorn.
5

Koppla den lilla kabeln från startmotorn solenoid. Klipp den röda ledningen på voltmetern till den lilla tråden och fäst den svarta ledningen på voltmetern till batteriet. Har en vän vrid nyckeln till startläge. Det bör finnas möjlighet att tråden varje gång tändningen slås till startar. Om det finns ström då startmotorn är problemet och behöver bytas ut. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringen i reläet rutan på förarsidan fenderwell. Om det är bra då drar startreläet ut och kolla om makten vid en terminal. Sätt den röda pluskabeln av voltmeter i plint och röra den negativa till den negativa batteripolen för att kontrollera makten. Om det finns ström då har vrid assistenten nyckeln till startläge och kolla för att se om en annan terminal har makten. Det bör finnas två terminaler med ström när tändningen är i början. Om det finns ström i en andra terminal vrid nyckeln av. Ta en bygel och hoppa terminalen med strömmen på hela tiden med en av de terminaler som inte hade någon makt. Prova nästa terminal om inget svar på startmotorn. När hoppade, om startmotorn ingriper är reläet fel och behöver bytas ut. Om det inte fanns någon ström till reläet när nyckeln var i startläge, då tändningslåset är fel.
6

in en extra tändstift i slutet av en av tändkablarna . Ta inte ett tändstift ur motorn för detta test. Om det är en spole över systemet, ta bort de 10 millimeter bultar från spolen och dra ut det ur huvudet och sätt i kontakten och lägg den på ventilkåpan eller på en plats där kontakten är jordad genom att röra metall. Rör inte detta under detta test eller du kommer att få chockad. Har hjälparen dra runt motorn. Titta på plugg för en gnista varje några varv. Om det inte finns någon gnista, det finns ett problem med motorns styrsystem. Ta bilen till en butik med rätt testutrustning. Om du ser gnista, är problemet i bränslesystemet.
7

Titta på toppen av motorn och lokalisera bränsleskenan på spridarna. Det bör finnas en Schrader-ventil på skenan. Se till att släcka alla cigaretter eller värmekällor som en elektrisk glödlampa under detta steg. Ta en liten skruvmejsel eller en spik och skjut in på schraderventilen. Har hjälparen vrida om nyckeln på och leta efter bränsletrycket vid ventilen. Om det inte fanns någon Schrader på järnväg, bara lossa bränsleledningen för samma resultat. Om det inte finns någon bränsle utvisas, kontrollera säkringen bränslepumpen och reläet i relä lådan. Om dessa inte är felaktiga, har bränslepumpen misslyckats och är behov av utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63874.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.