Effekterna av ett trasigt Engine Control Unit

Vissa effekter av en trasig motor styrenhet (ECU) varierar mellan bilmärken, modeller och år, men många symtom är vanliga bland olika bilar. ECU är dyrt, så det är viktigt att korrekt diagnostisera problemet innan du köper en ersättare. Review, en trasig ECU kan vara svåra att diagnostisera.
Motor Vevar men startar inte

ECU inte påverkar normalt starter. Om ECU bryts, stänger av motorn över normalt men startar inte eller visar andra tecken på liv. Addera ditt Spark kan förekomma

Beroende på utformning, tändstift kan eller inte kan producera gnista om ECU är bruten. En traditionell ECU styr systemet bränsleinsprutning, inte tändningen gnista. I elektroniska tändsystem är gnista styrs av en dator som kan integreras i ECU eller annan enhet.
Bränslepump Works

Veva motorn ska utlösa bränslepump även om ECU är bruten. Bränsle fortfarande levereras till injektorn järnväg, men bränsleinsprutarna kan inte fungera. Ingen "check engine" light

Normalt ett fordons "check engine" lampan ska
tänds när startnyckeln är i läge "på" men motorn inte är igång. Frånvaro av detta ljus skulle kunna tyda ECU misslyckande.
Inga felkoder

kodläsare verktyg att tolka "felkoder" från ECU. ECU producerar också "Korrekt drift" som anger vad regulatorn fungerar. Avsaknaden av koderna betyder oftast ECU är bruten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64272.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.