Pump uppriktningsmetoder

Alignment är processen att justera centrumlinje pumpen vara i linje med mittlinjen av föraren. Justering av pumpar hjälper till att minska vibrationer, överdriven bärande belastning och skador på kopplingen insatsen. En av de viktigaste faktorerna som avgör hur en pump kommer att anpassas är axelns hastighet. Om axelns hastighet är hög blir pumpen anpassning ännu mer kritisk. Det finns olika metoder för pumpens justering. Straight Edge Alignment Metod

En person inte kräver mycket utbildning eller speciella verktyg för att kunna rikta pumpar med den raka kanten metoden. Den faktor som räknas mest i ett enskilt företag här övningen är en angelägen öga. Denna anpassning metod är prisvärda och kan göras enkelt och snabbt. Först kopplaren halvor läggas på toppen, botten, vänster eller höger för att mäta parallellförskjutning. Vid denna övning, bör försiktighet iakttas för att undvika att överbrygga klyftan mellan kopplaren halvor. Ett bladmått införes därefter mellan kopplaren halvor. Om du väljer att använda ett skjutmått, sätter det utanför kopplingen halvor för att kunna göra mätningar avseende vinkelavvikelser.
Indikatorklocka

Sedan rak linje metod inte är särskilt exakt, kunde en mätklocka användas för att förbättra på noggrannheten. Detta är särskilt sant om man använder en tvåpolig motor. Den mätklocka placeras ovanpå av kopplaren halvor och markeringar görs på vardera sidan. Kopplaren halvorna är roteras sedan samtidigt medan matcha markeringarna. De svängningar som gjorts av mätaren gör att du kan få dubbelt avvikelser. Du kommer sedan att leta upp, vänster, höger och botten, sedan för parallell-och vinkelfel.
Laser Alignment Metod


När utför laseruppriktning Metoden innebär att lasern placeras på toppen av en av axlarna medan en spegel prisma placeras på den andra axeln. Du kan också använda en alternativ mottagare annat än spegeln prismat. Denna spegel prisma används för att noggrant mäta reflektionen precis som indikatorklocka. Dessa mätningar sker medan axeln roteras med en vinkel på 360 grader. Uppgifterna om mätningarna görs ligger vanligen matas till en processor utöver informationen om avståndet mellan downs bult håll. Beräkningar utförs av processorn för att du ska veta var och hur många shims kan läggas till eller flyttas till motorn. Tillämpningen av denna anpassning metod beror på antalet centrifugal enheter du har valt att rikta in.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66425.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.