Hur du testa om ditt bilbatteri eller generatorn dåligt?

Testa generatorn eller batteriet i din bil kräver en digital multimeter med en spänning på den. Batteriet i din bil har en rating på 12 volt och bör ha åtminstone att starta bilen. Om spänningen är låg på batteriet, måste generatorn kontrolleras för att utesluta ett problem med avgiftssystemet innan du byter batteri. Du kan testa systemet med en multimeter för att bestämma utgången av batteriet och generatorn, vilket ger dig en bättre uppfattning om tillståndet i ditt batteri och generator. Saker du behöver Review, Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid ratten på din multimeter till 20V inställningen. Detta gör att du kan läsa av spänningen från batteriet och generatorn.
2

Placera den röda mätsladden från flera mätare på positiva inlägget på batteriet. Placera den svarta mätsladden på den negativa batteripolen. Notera avläsningen på mätaren, bör du ha minst 12-13-volt. Om behandlingen är lägre än 12 volt, kontrollera den för att avgöra om den inte är fullt laddar batteriet.
3

Starta bilen och placera den röda kabeln från multi-mätaren "B"-anslutningen på baksidan av generatorn. Placera den svarta kabeln på marken, inte placera det på generatorn fallet. Notera avläsningen på mätaren. Värdet ska vara cirka 13,5 volt och kan vara så hög som 15 volt. Om värdet är utanför detta intervall, ta bort generatorn för fler tester.
4

testa batteriet igen när motorn är igång. Om spänningen behandlingen i batteriet är högre än 13,5 volt, är generatorn försöker ladda den och batteriet behöver testas ytterligare. De flesta bildelar butiker kan testa batteriet åt dig gratis om du tar bort den från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64771.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.