1995 Corvette startar inte

Chevrolet Corvette är en av de mest ikoniska bilar i traditionen av amerikanska sportbilar. Corvette är en snabb bil med bara tillräckligt med plats för två personer. Den 1995 Corvette är mycket lik den Corvette av de föregående 11 åren, men det har förbättrad acceleration och kapacitet hantering. Modellen fanns i en två-dörrars halvkombi eller konvertibla alternativ. De använda sändningarna var antingen fyra-växlad automatlåda eller sexväxlad växellåda manuell. Om din 1995 Corvette inte startar, kan du prova några felsökning tekniker för att få din sportbil på vägen och fungerar optimalt. Saker du behöver
Startkablar
andra arbetsfordon
Säkringar
Tändningslås cylinder
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln till " på, "och slå på strålkastarna. Om strålkastarna och dash indikatorlampor inte tänds, är batteriet dött eller har mycket låg avgift och kommer att kräva en skjuts eller reservbatteri.
2

Bifoga en uppsättning startkablar till batteriet terminaler på din bil och ett hopp fordon. Fäst den positiva kabeln till den positiva polen på Corvette, sedan den positiva och negativa kablarna till hoppa fordon (i den ordningen), och anslut sedan den andra änden av minuskabeln till en omålad metallyta på Corvette. Låt hoppet fordonet tomgång under några minuter för att ladda det urladdade batteriet. Du kan använda en bärbar batterilåda för att ladda batteriet om ett hopp fordonet inte är tillgänglig.
3

Läs din mätare bränslenivån på instrumentpanelen för att se till att din Corvette har tillräckligt med bränsle att avfyra motorn. Bränslet nivåmätare kommer att stiga och visar mängden bränsle i tanken så länge batteriet är inte död.
4

Tryck in på massa luftflöde sensor och gasreglage kontakterna kroppen att se till att de är inkopplad, om din bil är så utrustad. Din bil startar inte om dessa kontakter är lösa.
5

Ta bort luftfiltret och kontrollera filter och bostäder för eventuella blockeringar som kan hålla trucken från att få luft och hindra fordonet från att starta.
6

Ta bort säkringen panelen från under instrumentbrädan och byt eventuella trasiga eller skadade säkringar och ledningar. Brända säkringar ska vara brun eller svart färg, de metalltrådar kan sliten eller dela
7

Tryck på bensintanken några gånger med en lång skruvmejsel medan en annan person försöker att starta bilen.. Du kanske har en dålig plats i din bränslepump att knacka tar dig runt så att du kan starta bilen, men du kommer att behöva byta bränslepumpen.
8

tillbaka nyckeln och tändningslåset cylinder i rattstången för att korrigera problem med att starta som är vanliga i korvetter med stöldskydd system som använder en upphöjd-chip nyckel. Ledningarna till tändningslåset cylindern är benägna att bryta, så du kanske måste byta ut cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66269.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.