Hur man diagnostiserar en dålig tändspole

Tändspolen är hjärtat i tändsystemet. Spolen består av två uppsättningar av lindningar som samverkar för att skapa den spänning som krävs för tändstift. De primära lindningarna bestå av upp till 150 varv av grov tråd, och de sekundära lindningarna är tillverkade av upp till 30.000 varv av fin tråd. När en ström flyter genom spolen och sedan stängs av, kollapsar magnetfältet och skapar den spänning som krävs för tändstift. Diagnostisera en misstänkt dålig spole är enkelt och kräver endast ett minimum av verktyg och erfarenheter. Saker du behöver: äldre gnista Socket plug Mössor och spärrfunktion set
Liten Blocknyckelsats
Digital ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla spolen viran vid fördelarlocket. Infoga ett gammalt tändstift i spolen tråd och lägg tändstiftet på en metall motor komponent såsom en ventilkåpan. Dra runt motorn och observera tändstiftet för drift. Om du märker en varm blå gnista, är tändspolen fungerar och kräver ingen ytterligare testning. Om du ser någon gnista eller en blekgul gnista, fortsätt sedan diagnosen.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsa och spärrskaft. Ta bort kablarna i tändspolen med en liten kombination skiftnyckel och notera sina positioner. Kontrollera spolen för skador eller oljeläckage runt toppen. Om skador eller läckor finns, byt ut spolen.
3

Anslut den röda ohmmeter ledningen till den positiva (+) stud av spolen. Anslut den svarta kabeln till den negativa (-) stud av spolen. Vrid ohmmeter till 0-2M ohm skala. Spiralen ska läsa mellan 0,7 och 1,7 ohm över terminalerna. Varje spole kommer att ha en något annorlunda ohm läsning, men om någon spole visar noll eller oändligheten som en läsning, då spolen är dåligt och måste bytas.
4

bort röda mätaren bly från den primära stud och anslut den till centrum spolkabeln bly. Ställ ohmmeter till 2-20M ohm skala. Spiralen ska läsas från 7.500 till 10.500 ohm. Varje spole är något annorlunda, men om någon spole läser noll eller oändligheten på ohmmeter, då spolen är dåligt och måste bytas.
5

Anslut höga spänningar leder till spolen och fördelarlocket. Ta bort det gamla tändstiftet från spolen tråd och anslut spolen leder till spolen och fördelarlocket. Byt ledningarna spolkabeln i sina ursprungliga platser. Anslut den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67752.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.